Canlılığını yitiren cildinizi yaza hazırlarken dikkat

Kış aylarındaki olumsuz hava koşullarının canlılığını yitirmesine neden olduğu cildin yaza hazırlanması için kullanılan nemlendiricilerin vücut tipine

  Kış aylarındaki olumsuz hava koşullarının canlılığını yitirmesine neden olduğu cildin yaza hazırlanması için kullanılan nemlendiricilerin vücut tipine uygun olması önerildi .

Memorial Hastanesi Dermatoloji Bölümü ' nden Doç . Dr . Ahu Birol , yaz mevsiminde daha iyi bir cilde sahip olmak için yapılması gerekenleri anlattı . Kış mevsiminde havanın nem oranın azalmasının cildin daha cansız ve soluk görünmesine yol açtığını belirten Birol , " Kimyasal peeling yaza girerken cildi canlandırmak , temizlemek ve nemlendirmek için yapılabilecek uygulamaların en önemlisidir . Bu tedavide deriye , yüzeysel tabakaların ayrılmasına ve soyulmasına neden olan kimyasal bir asit uygulanır . Kapalı kalan bölgelerde , özellikle sırt ve omuzda kış aylarında akne problemi oluşabilir . Banyoda vücut için uygun peeling ürünlerinin kullanılması , dermatolog tarafından hazırlatılabilecek tonik ve antibakteriyel ürünler tedavide etkili olacaktır . Her cilt için farklı etki oluşturabilecek bu ürünler , dermatolog gözetiminde ve onun önereceği şekilde kullanılmalıdır . Yazın reaksiyon riski nedeni ile uygulayamadığımız bu tedavi yöntemi için bahar ayları son uygulanabilecek zamandır . " diye konuştu .

CİLDİN KURUMAMASINA ÖZEN GÖSTERİLMELİ

Kış aylarında cildin kapalı kalan bölgelerinde kuruluğa bağlı pullanma , soyulma ve kaşıntı görüldüğüne dikkat çeken Birol , " Deri kuruluğunu engellemek için duş esnasında banyo yağı , duş sonrası vücut nemini kaybetmeden özellikle üre içeren vücut nemlendiricisi kullanılabilir . Üre dışında vazelin , linoleik asit , seramid gibi maddeleri içerenler ürünler de tercih edilebilir . Hafta da en az 3 kere bu uygulamanın tekrar edilmesi vücut nemini dengede tutmak ve daha canlı görünmesini sağlamak için yeterli olacaktır . Nemlendirici seçimi yaparken cilt tipine en uygun olan ürünler tercih edilmelidir . Yanlış seçim ürünlerin , cilt sağlığınızda farklı reaksiyonlara neden olduğunu gözlemleyebilirsiniz . Bu tür durumlarda ise hemen bir dermatoloğa başvurmak gerekmektedir . " ifadelerini kullandı .

ELLER YIKANDIKTAN SONRA NEMLENDİRİLMELİ

El ve ayakların genellikle ihmal edilen bölgeler olduğunu vurgulayan Birol , güneş koruyucu kremlerinin ellere uygulanmasının faydalı olacağını belirtti . Yaş ilerledikçe ellerde kahverengi güneş lekelerinin oluştuğunu ifade eden Birol şöyle devam etti : " Gelecekte oluşmasını istemediğimiz durumların , genç yaşlarda aldığınız birkaç önlem ile önüne geçmeniz mümkün olacaktır . Soğuk ve kuru hava nedeni ile çatlayan ellerimizi kimyasal maddelerden uzak tutmak , gliserin içeren sabun ile yıkamak ve her yıkama sonrası vazelin içeren nemlendirici kullanmak el bakımı için yapılması gereken en temel aşamalardan biridir . Daha çok kuru ciltlerin problemi olan çatlaklar , topuk ve ayak tabanında görülür . Ayakları yıkadıktan sonra kurulamamak , yalınayak gezmek , küçük ayakkabı giymek gibi nedenlere bağlı olarak ortaya çıkar . Kapalı ayakkabıların içinde çatlamış , sertleşmiş ayaklar içinse salisilik asit içeren vazelin çok iyi sonuç verecektir . Önce ayaklar ılık su ile yıkanmalı ve iyice kurulanmalı , sonrasında vazelin sürülerek masaj yapılmalıdır . Daha hızlı ve daha iyi sonuç alınabilmesi için bu uygulamayı her sabah ve akşam tekrarlamak gereklidir . Ayaklara uygulanacak peeling ile tüm ölü derilerin temizlenmesine ve kalınlaşan topuklarınızı yumuşatmanıza yardımcı olduğu gibi , ayaklarınızdaki kan dolaşımını arttırır . Her banyodan sonra ponzo taşıyla yumuşak hareketlerle ölü deriyi temizlemek gereklidir . Çatlak bölgeleri , içeriğinde E vitamini ve jojoba yağı bulunan ayak kremleriyle gün boyu sık sık kremlenmeli , çatlaklarınız kaybolana dek , sürekli çorap ve kapalı ayakkabı giyilmelidir . "