Kur'an kursları bilgi yarışmasında ter döktü

Bartın'ın Ulus İlçe Müftülüğü tarafından Kur'an kursları arasında bilgi yarışması düzenlendi.

Kumluca Atatürk Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Spor Sal

Bartın'ın Ulus İlçe Müftülüğü tarafından Kur'an kursları arasında bilgi yarışması düzenlendi.

Kumluca Atatürk Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Spor Salonu'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yarışma, Fikri Ulusoy'un okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Her kurstan 3 öğrencinin katıldığı yarışmada itikat, ibadet, siyer ve ahlak derslerinden 20 soru soruldu. Ulus, Abdipaşa, Zafer, Kumluca, Derecami, Çubuklu ve Ceyüpler kız Kur'an kursları arasında düzenlenen yarışmanın finalinde 4 Kur'an kursu berabere kaldı. Yarışmaya yedek sorularla devam edildi. İkincinin olmadığı yarışmada Çubuklu Kız Kur'an Kursu ile Kumluca Kız Kur'an Kursu birinci oldu. Abdipaşa Kız Kur'an Kursu ise üçüncülüğü kazandı.

Dereceye giren öğrencilere Kumluca Belediye Başkanı Metin Çetin ve Ulus İlçe Müftüsü Hızır Yağcı tarafından çeyrek altın verildi. Gül Kuyumculuk ise yarışmaya katılan tüm öğrencilere saat hediye etti.

Ulus Müftüsü Hızır Yağcı amaçlarının sosyalleşme olsun düşüncesiyle bir araya geldiklerini ve bu Kur'an kurslarının en çok hoşuna giden yönünün anne kızıyla, torunuyla hatta geliniyle kol kola geldiğini ve son derece güzel bir tablo oluştuğunu dile getirdi.