Bakan Günay: Bütün eski defterleri ve kavgaları kapattık, hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bu topraklarda etnik köken ve inanç ayrımı olamayacağını söyledi. Günay, "Biz kimin başını nasıl secdeye koyac

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bu topraklarda etnik köken ve inanç ayrımı olamayacağını söyledi. Günay, "Biz kimin başını nasıl secdeye koyacak olduğu ile meşgul değiliz. Biz insanların başını dik tutarak bu topraklarda insan gibi yaşamasını sağlayabilmenin, kimin çocuğunun iş bulacağının, kimin geleceğe güvenle bakacağının derdindeyiz." dedi.

Bakan Günay, Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesi Döğer beldesinde düzenlenen Seyyid Cemal Sultan'ı anma törenine katıldı. Törende konuşan Günay, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Bu topraklarda etnik köken ve inanç ayrımı olmayacağının altını çizen Günay, "Burada devletin valisi, jandarma komutanı, savcısı, köylüsü, şehirlisi herkesin önünde söylüyorum. Bu topraklarda hepimiz biraz Kürdüz ve Türküz. Hatta hepimizin ceddinde ve kanında, gelininde, kızın da, damadın da başka etnik kökenlerden de pay olabilir. Hepimiz Aleviyiz ve Sünniyiz. Hepimiz Elhamdülillah Müslümanız." dedi.

Bu topraklarda ayrım olmadığını, herkesin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu ifade eden Günay, şöyle devam etti: "O yüzden de kime hangi imkan veriliyorsa o imkan herkesin hakkıdır. Sen cami istiyorsan sen de cemevi istiyorsan, cami de haktır, cemevi de haktır. Manastır da medrese de haktır. Bu topraklarda isteyen aynı yaradana istediği gibi başını secdeye koyabilir. Biz kimin başını nasıl secdeye koyacak olduğu ile meşgul değiliz. Biz insanların başını dik tutarak bu topraklarda insan gibi yaşamasını sağlayabilmenin, kimin çocuğunun iş bulacağının, kimin geleceğe güvenle bakacağının derdindeyiz. Bütün o eski defterleri ve kavgaları kapattık. Bütün o eski düşmanlıkları kapattık. Şimdi hepimiz birlikte Türkiye Cumhuriyeti'nin aynı haklara sahip yurttaşları olarak hep birlikte omuz omuza vereceğiz." Bakan Günay, tören alanındaki belediye başkanlarından ve vatandaşlardan da anma töreninin yapıldığı alanın temiz tutulmasını istedi. Günay, "Sizin hizmetiniz için ne gerekiyorsa hep beraber yapacağız. Burası inanılmaz güzel. Ama akşam buradan giderken, nasıl temiz bir şekilde bulduysak öyle bırakalım. Sizden bunu istiyorum. Bu güzel topraklarda bir çöp yığını kalmasın. Çünkü Hacı Bektaş'ın güzel bir öğüdü var. Belediye başkanlarının duvarına astıracağım bu sözü. 'Oturduğun yeri pak et, yediğin lokmayı hak et' diyor. Burayı tertemiz bırakalım." dedi.

Konuşmasının ardından Alevi Dedesi Cemal Uludağ, 'eski bir yol arkadaşım' dediği Bakan Günay'a teşekkür plaketi verdi. Bakan Günay, Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga ile birlikte Seyyid Cemal Sultan Türbesi'ni ziyaret ederek dua etti.

Törene, Bakan Günay'ın yanı sıra Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, AK Parti İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit, AK Parti Afyonkarahisar milletvekilleri Sait Açba, Ahmet Koca, Halil Aydoğan, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Abdülkadir Akçan, çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.