2009 yılı Gazetecilik Başarı Ödülleri sahiplerini buldu

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) tarafından düzenlenen 2009 Yılı Gazetecilik Başarı Ödülleri sahiplerini buldu. Zaman Gazetesi ve Cihan Haber

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) tarafından düzenlenen 2009 Yılı Gazetecilik Başarı Ödülleri sahiplerini buldu. Zaman Gazetesi ve Cihan Haber Ajansı 8 dalda ödüle layık görülürken, Erzurum ve bölge basınına katkılarından dolayı Cihan Haber Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Hakan İnce'ye de özel ödül takdim edildi.

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği 2009 yılının başarılı gazetecileri yarışmasının ödül töreni gerçekleşti. Atatürk Üniversitesi (AÜ) Kültür Merkezi'nde yapılan törene Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, AK Parti Milletvekili Muhyettin Aksak, Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Prof. Dr. Zeki Ertugay, Cihan Haber Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Hakan İnce, İhlas Haber Ajansı Genel Müdürü Favzi Kahraman, kamu kurum amirleri, gazeteciler ve çok sayıda davetli katıldı. Nisan ayında toplanan DAGC jürisi, Erzurum dışında Erzincan, Kars, Ağrı, Iğdır, Ardahan ve Bayburt illerinden gönderilen 124 eserin içerisinde dereceye girenleri belirlemişti. Buna göre Zaman Gazetesi ve Cihan Haber Ajansı Bölge Haber Merkezi 8 dalda ödül aldı. Erzurum ve bölge basınına katkılarından dolayı Cihan Haber Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Hakan İnce'ye de özel ödül takdim edildi. Zaman Gazetesi Bölge Yayın Temsilcisi Esalettin Gül köşe yazısı, muhabir Orhan Yıldırım, Selim Karahan, Rıdvan Ölmez ile Cihan Haber Ajansı Ardahan Muhabiri Sezgin Uygar ve Patnos Muhabiri Fetullah Yaman da haber dalında ödüle layık görüldü.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'a ve ERÇİMSAN Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik'e de özel ödül verildi. Basının ifade özgürlüğü açısından önemli bir yere sahip olduğunu belirten Bakan Akdağ, çoğulcu ve özgür basının önemine değindi.

DAGC Başkanı Feridun Fazıl Özsoy ise Erzurum'un 100 yılı aşkın köklü bir basın geleneğine sahip olduğunu söyledi. Anadolu basının ilanlar ile ayakta durduğunu ifade eden Özsoy, sosyal güvenlik reformu kapsamında gazetecilerin yıpranma hakkı ile ilgili yapılan değişikliği de eleştirdi.