Abt'nin 3 Oyununa Halk Jürisinden 4 Ödül

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu'nun (ABT) bu sezon sahneye koyduğu 3 oyunu, 2009-2010 10'uncu Lions Tiyatro Ödülleri kapsamındaki Direklerarası Seyircileri Halk Jürisi tarafından 4 ayrı ödüle layık bulundu

Abt'nin 3 Oyununa Halk Jürisinden 4 Ödül
Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu'nun (ABT) bu sezon sahneye koyduğu 3 oyunu, 2009-2010 10'uncu Lions Tiyatro Ödülleri kapsamındaki Direklerarası Seyircileri Halk Jürisi tarafından 4 ayrı ödüle layık bulundu.
Bu yıl 15 ayrı kentte ve Kıbrıs'ta sahneye konulan oyunları izleyerek performans ve tasarım kategorilerinde en iyileri belirleyen Direklerarası Halk Jürisi, ABT'nin sahneye koyduğu Vatan Kurtaran Şaban, Ödenmeyecek Ödenmiyor ve Aşk Grevi adlı oyunlara 4 ayrı dalda ödül verdi. Sezon boyunca toplam 361 oyun izleyip değerlendiren 10'uncu Lions Direklerarası Halk Jürisi, ABT'yi En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yönetmen ve Adaptasyon (uyarlama) dallarında ödüle layık buldu.
Vatan Kurtaran Şaban adlı oyundaki 'Şaban Bey' rolüyle En iyi Erkek Oyuncu Müfit Kayacan seçilirken, Ödenmeyecek Ödemiyoruz adlı oyundaki 'Antonya' rolüyle En İyi Kadın Oyuncu ödülü Hasibe Özgür'e verildi. Vatan Kurtaran Şaban adlı oyun ile En İyi Yönetmen Murat Demirbaş, Barış İçin Aşk Grevi oyunu ile En İyi Adaptasyon Ödülü'nü Savaş Aykılıç aldı.
ABT'nin 3 oyununun 4 ödül almasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Genel Sanat Yönetmeni Müfit Kayacan, bunun tesadüf veya şans olmadığını vurguladı. Kayacan, ABT'nin 27 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu hatırlatarak, "Yapılan her iyi iş mutlaka alıcısını buluyor ve ulaşacağı yere ulaşıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ın verdiği destekle, ABT İstanbul ve Ankara başta olmak üzere gittiği her turnede ve sahnede hak ettiği alkışı aldı. ABT'nin yaptığı her başarılı işte sahneden teknik kadroya, idari bölümden gişeye kadar herkesin katkısı vardır. Hepsine yürekten teşekkür ediyorum. Daha büyük işlere imza atmak üzere çalışmalarımıza olanca hızıyla devam edeceğiz" diye konuştu.
10'uncu Lions Tiyatro Ödülleri, 31 Mayıs 2010 tarihinde İstanbul Cadde Bostan Kültür Merkezi'nde düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.