Rusya, Dünya Kupası Ev Sahipliği İçin Harekete Geçti

Rus yetkililer düzenledikleri basın toplantısıyla, Rusya'nın 2018 ya da 2022 Dünya Kupası Finalleri'ne ev sahipliği yapmak için resmi olarak çalışmalara başlandığını duyurdular.

Rusya, Dünya Kupası organizasyonuna ev sahipliği yapmak için kolları sıvadı. Konuyla ilgili olarak bugün ortak bir basın toplantısı düzenleyen Rusya Spor, Turizm ve Gençlik Bakanı Vitaly Mutko ile Rusya Başbakan 1. Yardımcısı Igor Shuvalov, ülke olarak 2018 ya da 2022 Dünya Kupası Finalleri'ne ev sahipliği yapmak istediklerini söylediler. Rusya Spor, Turizm ve Gençlik Bakanı Vitaly Mutko yaptığı açıklamada, "FIFA Başkanı Sepp Blatter ülkemizi ziyaret ettiğinde Devlet Başkanımız ve Başbakanımızla görüştü.
Hükümetimizin organizasyon için verdiği desteğe hayran kaldı. Zaten hükümetimiz de siyasi bir destek ve organizasyon için garanti veriyor" dedi. Rusya Başbakan 1. Yardımcısı Igor Shuvalov da konuşmasında, "Rusya'da herkes, bir Dünya Kupası'nın ülkemize verilmesi halinde, bunun ülke futbolunun gelişimine ne denli büyük katkı sağlayacağı konusunda hemfikir" diye konuştu. 2010 Dünya Kupası Finalleri önümüzdeki ay Güney Afrika Cumhuriyeti'nde yapılacak. FIFA, 2014 Dünya Kupası Finalleri'nin ise Brezilya'da
yapılmasına karar vermişti.