Polonya, Türk yatırımcıları bekliyor

Avrupa Birliği (AB)'nin genç üyelerinden Polonya, Türk yatırımcıları bekliyor. Polonya Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Michal Mierzwa, genç nüfusu ve ekonomileri bakımından birbi...



Avrupa Birliği (AB)'nin genç üyelerinden Polonya, Türk yatırımcıları bekliyor. Polonya Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Michal Mierzwa, genç nüfusu ve ekonomileri bakımından birbirine benzeyen iki ülkenin, küresel kriz ışığında yeni ve farklı iş imkanları düşünmek zorunda olduğunu söyledi. Mierzwa, "Birbirimize iyi partner oluruz. Türkiye Polonya üzerinden AB'ye, Polonya da Türkiye üzerinden Ortadoğu'ya açılabilir." dedi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmirli sanayicilerin uluslararası pazarlarda yeni işbirlikleri yapmasını teşvik amacıyla Müsteşar Mierzwa'yı misafir etti. Michal Mierzwa, halen ağırlıklı olarak emlak ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren Türk yatırımcıların otomotivden gıdaya kadar değişik sektörlerde yatırım yapmasını istedi. Mierzwa, "Polonya enflasyon, faizler, vergiler ve nitelikli işgücü maliyetlerinin düşük olması sebebiyle yatırımcılar tarafından tercih ediliyor. Uluslararası şirketler, sizlerden aldıkları tarım ve otomotiv yan sanayi ürünlerini Polonya'da işleyip yine size satıyor. Türkler Polonya'da inşaat ve emlak ağırlıklı faaliyet gösterirken Polonya firmaları, Türkiye'de otomotiv ve enerjiden tarıma, hattâ oyuncağa kadar değişik sektörlerde yatırım yaptı. İş imkanları tam olarak algılanamamış." diye konuştu.
EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu da İzmirli sanayicileri dünyaya açma çalışmaları kapsamında bütün ülkelerle artan bir hızla sektörel toplantılardan iş seyahatlerine kadar çeşitli organizasyonlar düzenlediklerini söyledi. Polonya ile de İzmirli sanayicilerin ticari hedeflerini yükseltmeyi istediklerini belirten Gökçüoğlu, şunları söyledi: "Polonya'ya dizel motor aksamları, ticari araçlar, kuyumculuk eşyaları, sentetik yer kaplamaları, halılar ve tekstil ürünleri ihracatı yapıyoruz."
(CİHAN)

Zaman