Büyükşehir Belediyesi Kadına Kucak Açtı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kadın Danışma Merkezi, 2 yılda binlerce ihtiyaç sahibi kadına kucak açarak mağduriyetlerini giderdi

Büyükşehir Belediyesi Kadına Kucak Açtı
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kadın Danışma Merkezi, 2 yılda binlerce ihtiyaç sahibi kadına kucak açarak mağduriyetlerini giderdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2008 yılında hizmete açılan Kadın Danışma Merkezi, 2. yaşını kutladı. Mahalle muhtarları ve toplumun her kesiminden kadının katıldığı kutlama programında, "Kadının İnsan Hakları Eğitimi" programını tamamlayan Cennetçeşme Kentli Merkezi'nde kurs alan 20 kadına sertifikaları verildi. Müjdat Gezen Sanat Tiyatrosu öğrencileri de kutlama programı için özel olarak hazırladıkları tiyatro oyunlarıyla kadınlarından büyük alkış aldılar.
Kadın Danışma Merkezi'nin kutlama programında bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, toplumda kadına karşı çifte standart uygulandığını vurgulayarak, buna karşı mücadele edilmesi gerektiğini söyledi. Dr. Türkegül Kocaoğlu, "Kadınlar olarak Büyükşehir Belediyesi'nin bu konudaki öncü tutumunu takdirle karşılarken, kadınlarımızın danışma merkezlerine ve sığınma evlerine ihtiyaç duymadığı günlere olan özlemimizi de dile getirmek istiyorum" dedi.
Kadınların içinde bulunduğu güç koşullara dikkat çeken Dr. Türkegül Kocaoğlu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, kadınların kendi ayakları üzerinde var olabilmesi için yaptığı reformları övgüyle anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü, "Bundan 75 yıl önce Türk kadınına seçme ve seçme hakkını tanırken 'Çarşaf içinde, peçe altında ve kafes arkasındaki Türk kadınını artık tarihlerde aramak lazım gelecektir' diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün sahip olduğu geniş ufuk ve çağdaş zihniyete hayran olmamak mümkün değil. Bizler de kadının toplumda hakettiği yeri alabilmesi için mücadelemizi daha yoğun bir şekilde sürdürmeliyiz"
Kadın Danışma Merkezi'nin Koordinatörü Avukat Pelin Erda, Birleşmiş Milletler Kadın ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı çerçevesinde yaptığı çalışmalarla "Kadın Dostu Kent" seçilen İzmir'de, çok sayıda kadına kucak açtıklarını söyledi. Pelin Erda, Kadın Danışma Merkezi'nin açılışı olan Mart 2008'den bu yana 704 kadına sosyal, psikolojik ve hukuksal destek, 1740 kadına da "farkındalık" eğitimi verdiklerini söyledi. Erda, Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan 28 kişi kapasiteli Kadın Sığınma Evi'nde ise açıldığı Ocak 2009 tarihinden itibaren 152 kadın ve 100 çocuğu konuk ettiklerini ifade etti.