Amerikan askerleri Kerkük polisi ile birlikte fakir ailelere gıda yardımı yaptı

Irak'ta bulunan ABD güçleri ile Kerkük Polisi, kentte bulunan 250 fakir aileye gıda yardımı yaptı. Kerkük'ün El Vasıt semtindeki dağıtımı Amerikan güç

Irak'ta bulunan ABD güçleri ile Kerkük Polisi, kentte bulunan 250 fakir aileye gıda yardımı yaptı. Kerkük'ün El Vasıt semtindeki dağıtımı Amerikan güçleri ile Irak polisi bizzat gerçekleştirildi. Askerler, çocuklara oyuncak ve elbiseler de dağıttı.

Kerkük'teki 1. Alay Komutanı Yarbay Daniel Cormier, Irak'taki görevlerinin sadece savaşmak olmadığını Kerkük halkına göstermek istediklerini söyledi. Yarbay Cormer, Iraklı güvenlik güçleriyle yakın işbirliği içerisinde olduklarını vurguladı. Amerikalı Teğmen Joseph Cassle ise Kerkük İmdat Polisi'nin halk tarafından benimsenmesini amaçladıklarını kaydetti. Amerikalı Teğmen, "Halk İmdat Polisi'ni sokakta gördüğü zaman bu gücün kendi hizmetinde olduğunu bilmeli. Bir sorunu olduğunda İmdat Polisi'ne başvurmalı." diye konuştu.

Kerkük İmdat Polis Müdürü Albay Ahmed Reşid Rahman, muhtarlar aracılığı ile belirledikleri fakir ailelere yardımların süreceğini ifade etti.

Yardımı alan Türkmen kadınlar Selma Nasih ve Naime Ahmet yetkililere teşekkür etti.