50 farklı ilden en zeki öğrencilerin ikisi Toros'ta

Türkiye Zeka Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın iş birliğiyle gerçekleşen 7. Ulusal Zeka Oyunları Etkinliği'nde Türkiye ikinci ve üçüncüsü Toros'tan

Türkiye Zeka Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın iş birliğiyle gerçekleşen 7. Ulusal Zeka Oyunları Etkinliği'nde Türkiye ikinci ve üçüncüsü Toros'tan çıktı.

İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Balıkesir, Kayseri, Samsun, Kırıkkale, Kütahya, Mersin Bursa, Burdur, Antalya (Korkuteli, Burdur dahil) illerinden toplam 55 okul ve 240 öğrencinin katıldığı etkinlikte, öğrenciler zeka düzeylerini ölçtü.

10 sorunun yer aldığı ve değerlendirmenin 100 puan üzerinden yapıldığı etkinlikte, aynı puanı alan öğrenciler, Türk Zeka Vakfı kurallarına göre doğum tarihleri göz önüne alınarak değerlendirildi.

Soruları Türkiye Zeka Vakfı tarafından hazırlanan etkinlikte lise ve ilköğretim okulu 5, 6, 7, 8. sınıf öğrencilerinin zekaları ölçülerek değerlendirmeye alındı. Antalya Koleji'nde yapılan organizasyona birçok olimpiyatta adından söz ettiren Toros Eğitim Kurumları damgasını vurdu. İlköğretim kategorisinde Özel Toros İlköğretim 8. Sınıf öğrencisi Fatma Nurdamla Yıldız Türkiye ikincisi, Lise kategorisinde ise Özel Toros Akdeniz Fen Lisesi'nden Alp Emre Acar Türkiye üçüncüsü oldu.

Bu yıl 137. madalyalarını aldıklarını hatırlatan Özel Toros Eğitim Kurumları olimpiyat öğretmenleri Refik Yılmaz ve Sercan Çömlek, düzenli ve disiplinli çalışmalarının meyvelerini topladıklarını, gelecek yıl ise uluslar arası olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Etkinlikte birincilere tam altın, madalya ve kupa verilirken; ikincilere yarım, üçüncülere de çeyrek altın, yine madalya ve kupa verildi. Bunun yanı sıra dereceye girenler çeşitli zaman dilimlerini kapsayan internet paketleri ile ödüllendirildi.

Etkinlikte dereceye giren öğrenci ve okulları şöyle: Liseler düzeyinde Özel Üsküdar Amerikan Lisesinden Kaan Cem Ketenci birinci, Özel Başakşehir Burç Anadolu Lisesinden Fatih Öztürk ikinci, Özel Toros Akdeniz Fen Lisesinden Durmuş Alp Emre Acar üçüncü oldu. Teşvik ödülünü Özel Başakşehir Anadolu Lisesinden Bilal Burak Zenciroğlu, Türk Zeka Vakfı ödülünü ise Ted Ankara Vakfı Özel Lisesinden Mehmet Efe Tiryaki kazandı.

İlköğretim Okulu düzeyinde ise Ted Antalya Kolejinden Hüseyin Sudagezer birinci, Özel Toros İlköğretim Okulundan Fatma Nurdamla Yıldız ikinci ve Özel Ataşehir Bilfen İlköğretim Okulundan Mert Ülker ise üçüncü oldu. Teşvik ödülünü Özel Ataşehir Bilfen İlköğretim Okulu öğrencisi Turan Naci Çilingir, Türk Zeka Vakfı ödülünü ise Özel Çamlıca Coşkun İlköğretim Okulu öğrencilerinden Ferhat Önkol kazandı.