Nevşehir Üniversitesi'nde Bilgisayar Laboratuarı Ve Konferans Salonu Törenle Açıldı

Nevşehir Üniversitesi Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulun bilgisayar laboratuarı ve konferans salonu, düzenlenen törenle hizmete sunuldu.

Nevşehir Üniversitesi'nde Bilgisayar Laboratuarı Ve Konferans Salonu Törenle Açıldı
Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu bilgisayar laboratuarı ve konferans salonunun açılışını Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar ve Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İsmail Koçak yaptı.
Önce bilgisayar laboratuarını hizmete açan Rektör Kılıç, laboratuarda 30 bilgisayar ile bir projeksiyonun bulunduğunu, ayrıca laboratuardaki bilgisayarlarda birinci dönem eğitiminde kullanılmak üzere Pardus, ikinci dönem eğitimi için ise Windows işletim sistemlerinin yüklü olduğunu söyledi.
Daha sonra konferans salonunun açılışına katılan Rektör Kılıç, 100 kişi koltuk kapasiteli salonun, bilgisayar kontrollü akıllı tahta ve ses sistemi ile uzaktan eğitimde de kullanılabilecek bir teknolojik donanım sahip olduğunu kaydetti.
Konferans salonunun açılışında bilgisayar kontrollü akıllı tahta ve ses sistemi hakkında bilgi veren Nevşehir Üniversitesi Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Özlem Ulutaş, akıllı tahta üzerinde işlenen dersin yazma ve silme uygulamaları ile birlikte, ses de dahil görüntülü olarak kaydettiğini, bu video kaydının, gönderildiği yerde bilgisayarda rahatlıkla izlenip, böylelikle uzaktan eğitim de kullanılabildiğini anlattı.
Rektör Kılıç, akıllı tahtayı öğrencilere başarı dileklerini yazarak test etti.