AK Parti Milletvekili Öztürk: Başkasının hatalarını fırsat bilerek siyaset yapan bir iktidar değiliz

Deniz Baykal'ın Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanlığı görevinden istifasını değerlendiren AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, başkalar

Deniz Baykal'ın Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanlığı görevinden istifasını değerlendiren AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, başkalarının hatalarını fırsat bilerek siyaset yapan bir iktidar olmadıklarını söyledi.

Yoğun ve yorucu anayasa değişikliği paketi görüşmelerinin tamamlanmasının ardından AK Parti milletvekilleri, memleketlerine döndü. Birlikte Samsun'a gelen Ordu Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Mustafa Hamarat ile Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

Anayasa değişikliği paketi görüşmelerinde geçirilen maddelerin içerikleri hakkında partililere bilgi veren milletvekilleri, ülkenin demokratikleşmesi ve gelişmesi adına önemli bir adım atıldığının altını çizdi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın istifasının da değerlendirildiği toplantıda, muhalefet partileri eleştirildi.

Paket görüşmeleri sırasında herkesin hür iradesini ortaya koyduğunu dile getiren AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, "Atılan iftiraları, fiili ve sözlü saldırıları, çirkin hareketleri millet ibretle izledi. İstifa eden siyasi partinin genel başkanı, bizden vatanseverler istedi. AK Parti içindeki vatanseverler sayesinde bu paketin Meclis'ten geçemeyeceğini söyledi. Sonuçta 335 vatanperver adamı gördü. Biz grup kararı almadık. Muhalefetin istediği gibi kavgaya ve çirkin iftiralara rağmen orada dimdik durup hür iradelerini ortaya koydular. Sonuç itibarıyla paketi gerçek sahibi olan milletin önüne getireceğiz. Son sözü millet söyleyecek. Sonuç ne olursa olsun saygılı olacağız. En az yüzde 70'lik bir rakamla kabul edileceğini düşünüyoruz." dedi.

Muhalefetin görüşmelerde her sıkıştığında Atatürk'e sığındığını hatırlatan Fatih Öztürk, hiçbir siyasi partinin Atatürkçülük ve İslamiyet konularında kendileriyle yarışamayacağını vurguladı. Öztürk, "Kimse bizi çirkin olaylara çekmeye kalkışmasın, niyet okuyuculuğuna soyunmasın. En önemlisi de değerimiz olan Atatürk üzerinden siyaset yapmaya çalışmasın. Kimse onu sahiplenip karşı görüşteki insanların karşısındaki gibi göstermeye zorlamasın, vatan sevdamızla bizi yargılamasın. Görüşmelerde muhalefet her sıkıştığında Atatürk gündeme getirildi. Belleklerinde memlekete verecekleri hiçbir şeyi olmayanların ilk sığınakları bu konu oluyor. Bizim için de önemli bir değer. Bu değerden bize karşı siyaset yapılmasını istemiyoruz. Bize, bizimle yarışır bir siyaset yapan bir muhalefet istiyoruz. Sanki biz Atatürk konusunda hassas değilmişiz gibi davranmaya çalışıyorlar. Bizim için çok önemli olan Atatürk ve İslamiyet gibi iki değere herkesten daha fazla hassasız. O yüzden kimse bizimle bu konuda yarışamaz. " şeklinde konuştu.

Öztürk, Baykal'ın istifası ve partisine yönelik suçlama konusunda da şöyle konuştu: "Sonuçta başka bir partinin kendi iç meselesidir. Bizi ilgilendirmez. Biz kendi yolumuza bakıyoruz ama Türk siyasi hayatında bu tür olaylar siyaseti kaldırmaz. İthamlara genel başkanımız gereken cevabı verdi. Biz bir başkasının yaptığı hatalara göre siyaset yapan iktidar değiliz. Kendi bünyemiz içindeki mücadelemize bakıyoruz. Millete vereceğimiz icraatlara bakıyoruz. Bu konuyla da uzaktan yakından alakamız yoktur."

AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat ise muhalefetin geçmişten gelen yanlış alışkanlığını devam ettirdiğinin altını çizdi. Anayasa paketiyle milletin daha özgür yaşamasını, daha az baskılarla karşılaşmasını; ekonomisi düzgün, milli geliri yüksek bir ülke ortaya çıkarılmasını; Türkiye'yi ülkeler arasındaki yarışta bir adım ileriye götürmesini ve çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarılmasını amaçladıklarını hatırlatan Hamarat, sonuçta milletin beklentisinin galip çıktığını bildirdi. Hamarat, "Gerçekte bunlar gerekli ama AK Parti yapmaması lazım dediklerini anlıyoruz. İşi kişiselleştirmişler, kıskançlık derecesine getirmişler. Biz iktidara gelene kadar millet bu nimetlerden yararlanmasın gibi bir mantık içindeler. Bu mantık bize ters geldiği için kararlı tavrımızı sürdürdük. İnşallah muhalefet de yaptıkları hareketleri, ileri sürdükleri fikirleri bizim gibi aynı rahatlıkla milletimize anlatabilir." ifadelerini kullandı.