AB katılım sürecinde gelişmeler yerelde de takip edilecek

Avrupa Birliği (AB) katılım sürecinde gelişmelerin yerelde de takip edilmesi yönünde karar alındığı, valilikler bünyesinde bir temas noktası oluşturul

Avrupa Birliği (AB) katılım sürecinde gelişmelerin yerelde de takip edilmesi yönünde karar alındığı, valilikler bünyesinde bir temas noktası oluşturulduğu belirtildi.

Diyarbakır Valiliği'nde oluşturulan 'AB'ye Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu' ilk toplantısını yaptı.

Proje Koordinasyon Merkezi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Hüseyin Avni Mutlu başkanlık etti. AB Genel Sekreterliği ile yapılan görüşmelerde, AB'ye katılım sürecinde gelişmelerin yerelde de takip edilmesi, uyum ve yönlendirmelerde bulunulması yönünde karar alındığını anlatan Mutlu, bu nedenle valilikler bünyesinde bir temas noktası oluşturulduğunu kaydetti.

AB sürecinin daha sağlıklı işlemesi, verimli yürütülmesi ve bu konuda taşrada katılımın sağlanmasının hedeflendiğini dile getiren Vali Mutlu, şunları söyledi: "AB fonları var. Bu fonların kullanılması daha ziyade ön plana çıkıyor. Yerel alan daha çok mali yönüyle ilgileniyor. Bunun dışındaki alanlarda süreç iyi takip edilmiyor. Toplumun bu konularda bilinçlendirilmesinde fayda var. Bizim çağdaşlaşma, modern bir toplum olma yönündeki yürüyüşümüz sadece son 50 yıllık AB katılım sürecinde değil, ondan evvel de aynı şekilde devam ediyordu. Yüzü batıya dönük olan bir toplum olarak bu süreci en iyi şekilde yürüteceğiz.''

Vali Yardımcısı Mehmet Yeşilbaş da 2010 yılı SODES uygulamaları, Dicle Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu AB ve AB Türkiye ilişkileri, Proje Koordinasyon Merkezi Proje Uzmanı Nazile Çelik de kurulun kuruluş süreci konusunda bilgi verdi.