Yüzen otel The World'un yolcuları Fethiye'yi uzaktan izledi

''Yüzen otel'' olarak adlandırılan Bahama bayraklı Amerikan yolcu gemisi ''The World'' Muğla'nın Fethiye ilçesine geldi. Dev yolcu gemisi yolcuları, k

''Yüzen otel'' olarak adlandırılan Bahama bayraklı Amerikan yolcu gemisi ''The World'' Muğla'nın Fethiye ilçesine geldi. Dev yolcu gemisi yolcuları, kruvaziyer gemi limanı bulunmadığı için Fethiye'yi uzaktan seyretti.

Çin'den gelen dev yolcu gemisinde tamamı Amerikalı zengin turistlerden oluşan 139 yolcu ve 257 personel bulunduğu belirtildi. Kruvaziyer limanı bulunmadığı için Fethiye Körfezi'ne yanaşayamayan The World isimli gemi, sabah saatlerinde Şövalye Adası açıklarına demirledi. 173 metre uzunluğunda, 29 metre genişliğindeki geminin yolcuları filikalarla limana taşındı.

Şehre inen gemi müşterileri Paspatur Çarşısı başta olmak üzere ilçenin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi. Marmaris'ten Fethiye'ye gelen dev yolcu gemisi akşam saatlerinde Bodrum'a doğru yola çıktı.

Fethiye'nin geçen yıla oranla bu sezon daha fazla turist ağırlaması beklenirken, ilçede yaşayanlar gemilerin Fethiye'yi uzaktan seyretmesinden rahatsız. İskele sorununun bir an evvel çözülmesini isteyen vatandaşlar, dev gemilerle ilçeye gelen gemilerdeki müşterilerin tamamının ilçe merkezine gelip alışveriş yapmasının sağlanmasını istedi.