Başbakan Erdoğan'ın Yunanistan Ziyareti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 14-15 Mayıs tarihleri arasında yapacağı Yunanistan ziyareti kapsamında birçok alanda anlaşma imzalanacağı bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Başbakan Erdoğan'ın Yunanistan'a 2004 yılında sonra yapacağı ikinci ziyaretine Devlet Bakanları Ali Babacan ve Zafer Çağlayan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun eşlik edeceği belirtildi.
Başbakan Erdoğan ve Yunan Başbakan Yorgo Papandreau başkanlığında Yüksek Düzeyli İşbirliği Toplantısı'nın yapılacağı, program kapsamında Erdoğan'ın Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papoulias, Parlamento Başkanı Kaklamanlis, ana muhalefet partisi lideri Andonis Samaras ve Batı Trakya Türklerinden oluşan bir heyetle de bir araya geleceği kaydedildi. Ayrıca Türk ve Yunan iş adamlarının katılacağı Türk-Yunan İş Formu'nun da düzenleneceği belirtildi.
Ön hazırlık aşaması olarak müsteşar ve müsteşar yardımcılarının Yunanlı yetkililerle görüşerek, görüşülmesi kararlaştırılan konularda mutabakat toplantıları yapacağı, amacın en üst seviyede hızlı karar alma mekanizmasını çalıştırmak olduğu bildirildi. Yunanistan ile Türkiye arasında ilk defa bu kadar büyük çapta yapılacak ziyarette, birçok alanda anlaşma imzalanacak.