Mut Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri İngiltere'ye uğurlandı

Mersin'in Mut ilçesinde Mut Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri İngiltere'ye uğurlandı.

Mersin'in Mut ilçesinde Mut Teknik ve Endüstri Mesl

Mersin'in Mut ilçesinde Mut Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri İngiltere'ye uğurlandı.

Mersin'in Mut ilçesinde Mut Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından Leonarda da Vinci Hareketlilik Projeleri kapsamında hazırlamış olduğu "Web hosting ve Server Hizmetleri" adlı proje, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Ulusal Ajans tarafından yapılan değerlendirmede başarılı bulunarak, 38 bin 330 euro hibe desteği almaya hak kazandı. 14 öğrenci ve 2 öğretmen İngiltere'ye uğurlandı.

Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi başkanlığında "Leonardo da Vinci Projesi" kapsamında Mut Teknik ve Endüstri Mesleki Eğitim Merkezi Bilişim Teknolojileri bölümünden toplam 14 öğrenci, okul öğretmenlerinden Mine Kuhu ve Ahmet Uğur Duran eşliğinde İngiltere'ye hareket etti. Öğrencilerin ve öğretmenlerin katılacağı staj programının 4 hafta süreceği belirtildi. Ayrıca bir diğer proje kapsamında Mut Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilişim Teknolojileri bölümünden 3 öğrenciye de Almanya'da staj yapma imkanı sağlandı.

Projenin amacı hakkında bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin, "Bu projelerlerde, öğrencilerimizin Web Hosting ve Server hizmetleri, elektronik kartların bakım ve onarımı konularında AB ülkelerinde kullanılan teknolojileri ve hizmetleri yerinde görmeleri, döndüklerinde bilgi ve deneyimlerini diğer öğrencilerle paylaşmaları, istihdam yaratılması, ortak ülke kültürlerini tanımalarını ve dil becerilerini geliştirmelerini amaçlıyoruz." dedi.

Bu tip projelerin öğretmenler ve özellikle öğrenciler açısından görgü, bilgi ve yenilenme açısından çok önemli olduğunu belirten Gergin, "Kabul edilen projeler ile okulumuz Avrupa Birliği'ne üye ülkelerden proje ortaklarına ziyarette bulunacaklardır. Bu projenin ilçede bir ilk, bu ve buna benzer projeler devam edecektir. İlçemizin bu tür imkânlardan daha fazla pay almasını istiyoruz." şeklinde sözlerini tamamladı.