Gümüşhane Fem, YGS'de yüzde 100 başarı yakaladı

Gümüşhane Fem Dershanesi Müdürü Harun Yokuş bütün dallarda birinciliğini elde ettiklerini YGS'de yüzde 100 başarı oranını yakaladıklarını söyledi.

Y

Gümüşhane Fem Dershanesi Müdürü Harun Yokuş bütün dallarda birinciliğini elde ettiklerini YGS'de yüzde 100 başarı oranını yakaladıklarını söyledi.

YGS 1-2-3-6 olmak üzere 4 dalda birinci olan Fen Lisesi Öğrencisi Oğuz Kaan Yağcıoğlu, genel toplamda YGS -2' de 469 puanla Gümüşhane birincisi oldu. Türkiye sıralamasında 1600. sırada yer alan Yağcıoğlu'nu Barış Akbulut takip etti. Gümüşhane'de iki dalda birinci olan Akbulut, YGS-6 dalında 466,85 puanla genel toplamda ikinci, Halil İbrahim Ateş üçüncüsü, Gökhan Yetiş ise dördüncü oldu.

Bütün YGS dallarında il birinciliğini elde ettiklerini ve barajı aşma oranının yüzde 100 olduğunu belirten Gümüşhane Fem Dershanesi Müdürü Harun Yokuş, yüzde 99 bütün öğrencilerin ise LYS'ye girmeye hak kazandığını ifade etti. Puanlamada 420 puan üzeri alan 18 öğrencinin Tıp adayı ve 410 puan üzeri alan 15 öğrencinin ise Hukuk adayı olduğunu belirten Müdür Harun Yokuş, Gümüşhane'nin gün geçtikçe eğitim kalitesinin yükseldiğini, LYS'de daha yüksek başarı göstermesi gerektiğini ifade etti. Yokuş, katkılarından dolayı destek olan Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım'a, okul müdürlerine ve ailelere teşekkür etti.

Gümüşhane Fen Lisesi Müdürü Ömer Pir ise öğrencinin başarısında okul-dershane ve aile işbirliğini önemli olduğunu vurguladı.