Trabzon Numune Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nin Kaşüstü'ne Taşınacak Olmasına Tepki

Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin merkeze bağlı Kaşüstü beldesinde yapılan yeni hastane binasına taşınacak olması düzenlenen basın açıklamasıyla protesto edildi.

Trabzon Numune Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nin Kaşüstü'ne Taşınacak Olmasına Tepki
Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yapılan basın açıklamasında Türk Sağlık Sen Trabzon Şube Başkanı Mustafa Serdar, taşınma işlemine sonuna kadar karşı çıkacaklarını söyledi. "Bu taşınma veya yer değişikliği uygulaması sağlıkta dönüşüm sloganı olan 'hızlı, etkin, verimli ve kaliteli sağlık hizmeti sunmak' ana fikrine terstir" diyen Serdar, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Bizler sağlık ve sosyal hizmet kolu çalışanlarının sendikası Türk Sağlık Sen olarak diyoruz ki Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve Fatih Devlet Hastanesi'nin bulundukları yerlerinden taşınmalarını asla kabul etmiyoruz sonuna kadar karşıyız. Kaşüstü'nde açılacak hastane için önerimiz şudur. Çernobil Nükleer Santrali'nin patlamasından sonra radyasyonun etkileri daha sıkça görülmeye başlamış bölgemizde kanser vakaları ne yazik ki olağanüstü düzeyde artmaya başlamıştır. Bu nedenle diyoruz ki Kaşüstü'ndeki Hastane Onkoloji Hastanesi olsun, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin içersinde bulunan Kemoterapi Ünitesi de oraya taşınsın. Bu önerimizi kabul etmezseniz ikinci önerimiz Ruh Sağlığı Hastanesi olmasıdır. Bugün şehrimizin yükünü çeken Fatih Devlet Hastanesi ile Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Poliklinik sayılarına bakıldığında görülecektir ki bu alanda acilen bölüm hastanesine ihtiyaç vardır."
Taşınma işleminin gerçekleşmesi halinde vatandaşların bundan mağdur olacaklarını ifade eden Serdar "Türkiye Kamu Sen'e bağlı Türk Sağlık Sen olarak açıkça ifade etmek isteriz ki bu taşınmaya tümden karşıyız. Her platformda da karşı olmaya devam edeceğiz. Elimizden gelen tüm mücadele verilecektir. Bu taşınma işlemlerinde kamu yararı yoktur, israfa sebebiyet verilecektir. Numune Hastanesi Trabzon'dur, Trabzon ise Numune Hastanesi'dir. Taşınma kararları yanlıştır. Karardan dönün" dedi.
Sağlık çalışanları ellerindeki "Numune Hastanesi taşınamaz, Numune Hastanesi'nin taşınması özel hastanelere yarar, İsrafçı politikalardan vazgeçin. Halkın Hastanesi halktan uzaklaştırılamaz" yazılı dövizlerle duruma tepki gösterdiler.