Frig Vadisi Ticaret Ve Sanayi Odaları Uşak'ta Bir Araya Geldi

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Karaman, son dönemlerde ülkede yaşanan güncel olayların kutuplaşma ve siyasi gerileme neden olduğunu bu durumun kendilerini tedirgin ettiğini ifade etti

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Karaman, son dönemlerde ülkede yaşanan güncel olayların kutuplaşma ve siyasi gerileme neden olduğunu bu durumun kendilerini tedirgin ettiğini ifade etti. Frig Vadisi'nin tanıtımı; amacıyla gerçekleştirilen istişare ve diyalog toplantısında siyasilere sağduyulu olmaya davet eden Karaman, "İşsizlik rakamlarını düşüremezsek önümüzdeki yıllarda büyük sorunlarla karşılaşabiliriz"dedi.
Uşak Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde Karma Organize Sanayi Bölgesi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda Frig Vadisi'nin tarihi ve kültürel değerleri ile ekonomik alandaki gelişmeleri değerlendirildi. Daha önce Bilecik ve Afyonkarahisar'da bir araya gelen 5 ilin Ticaret ve Sanayi Odası 3. toplantısını Uşak'ta gerçekleştirdi. Toplantıya Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Başkanı İsmail Karaman, Uşak Ticaret Borsası Başkanı Yıldıray Aydoğan, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Nihat Delen, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Özünlü, Bozüyük Ticaret Sanayi Odası Meclis Başkanı Osman Tekeli ile odaların yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

"KUTUPLAŞMA VE SİYASİ GERİLİM EKONOMİYE ZARARVERİYOR"
Toplantıda bir açılış konuşması yapan UTSO Başkanı İsmail Karaman, son dönemlerde ülke gündemini meşgul eden gerilimlerin sanayici ve işadamlarını olumsuz etkilediğini dile getirdi. Ülkeyi yönetenleri siyasi gerilim ve kaostan uzaklaşıp ekonomi gündemine dönmeyi davet eden İsmail Karaman, siyasi krizlerin kendilerini moralsiz bıraktığını kaydetti. Son dönemlerde ülkede yaşanan olumsuzlukları yakından takip, ettiklerini, ortaya çıkan kutuplaşmanın da sanayiciyi tedirgin ettiğini belirten İsmail Karaman şunları söyledi; "Firg Vadisi Odaları olarak Eskişehir'de başlatılan bu diyalog ve hoşgörü toplantılarını sürdürüyoruz. Son günlerdeki güncel olayları hepimiz yakından takip ediyoruz. Hoşgörü, diyalog ve birlikte hareket ederek her şeyin üstesinden geleceğimize inanıyorum Bu tür organizasyonları da önemsiyoruz. Bizim bu diyalog ve hoşgörülü yaklaşımımız bizi yönetenlere bir ders olmalıdır. Türkiye'de maalesef son dönemlerde kutuplaşma hat safhaya geldi, siyaset gerildi, ekonomi gündemden düşürüldü. Yaşanan olumsuzluklar, kutuplaşmalar ve siyasi gerilim ekonomiyi kötü etkileyebilir. Ekonomi kötüye giderse de altında sanayici ve işadamları olarak biz kalırız. Çalışan insanlar ve üreten işletmeler kutuplaşma ve siyasi gerilim sonucu ezilir. Oysa Türkiye; son 100 yılın buhranı olarak adlandırılan krizi daha iyi yönetmelidir. Siyasiler suni gündemler yerine ekonomiye odaklansaydı krizden en önce çıkan ülkelerin başında olurduk. Ancak bunu başaramadığımızı üzülerek görüyoruz. İşsizlik dünya ülkeleri ortalamasının çok üstünde ve yüzde 14 seviyelerini geçti. Bu gerçek önümüzdeki dönmemde ülkemizi en fazla zorlayacak konudur. Bizler yatırım ortamlarının iyileştirilmesini sağlayamazsak hepimizi ekonomik olarak zor günler bekliyor"
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serkesen ise uluslar arası Zafer Havaalanı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Serkesen, 1 Nisan tarihinde Zafer Havalimanı için yapılan ihaleye hiçbir firmanın katılmadığını belirterek, "Uluslar arası Zafer Havalimanı için yapılan ihaleye hiç kimse katılmadı. Hükümetin şartları biraz daha uygun hale getirmesini bekliyoruz. Bu havalimanı bölge illeri için çok büyük bir önem taşıyor. Biz Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya olarak Zafer Havalimanı'nın önemini çok iyi biliyoruz. Hükümetten ayrıca her ilde bir havaalanı inşa etmesini arzu ediyoruz. Her ilde bir havaalanı olması o kentin ekonomik olarak daha hızlı kalkınmasını sağlayacaktır"dedi.
Bilecik ve Eskişehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları da güncel konuları değerlendirerek şunları söylediler; "Ülkemizde son dönemlerde yaşananlar ekonominin ikinci plana atılmasına neden oluyor. Yaşananlar kutuplaşmayı her geçen gün arttırıyor. Bizler kutuplaşma ve gerilim değil hoşgörü ve diyalog istiyoruz. Sorunların diyalogla çözümleneceğini düşünüyoruz. Ekonomi ülkenin en önemli gündemi olmasını ve işsizliğin azaltılması için çözüm üretilmesi gerektiğini düşünüyoruz"