Sungurlu'da Yibo Öğrencilerine İlkyar Desteği

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü ile İlköğretim Okullarına Yardım Vakfı (İLKYAR) arasında yapılan protokol ile başlatılan Yatılı İlköğretim Bölge Okullarına (YİBO) destek projesi Çorum'un Sungurlu ilçesinde gerçekleştirildi

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü ile İlköğretim Okullarına Yardım Vakfı (İLKYAR) arasında yapılan protokol ile başlatılan Yatılı İlköğretim Bölge Okullarına (YİBO) destek projesi Çorum'un Sungurlu ilçesinde gerçekleştirildi.
Kaledere YİBO'da başlatılan proje kapsamında, öğretmen ve öğrencilere yönelik seminer ve çeşitli konularda etkinlikler düzenlendi. Kaledere YİBO'da düzenlenen etkinliğe Sungurlu Kaymakamı Hulusi Şahin, Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, şube müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
İLKYAR Başkanı ve ODTÜ Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hüseyin Vural ile ODTÜ, Boğaziçi, Hacettepe, Gazi, Mersin ve Ankara Üniversitelerinden 40 öğrencinin gönüllü olarak katıldığı proje kapsamında, 2 gün süreyle Kaledere YİBO'da faaliyetlerini sürdüren ekip, deneyler, oyunlar, ilgi ve gelişimi etkileyici birçok konu üzerinde çalışmalar yaptılar.
İLKYAR Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Vural, "Amacımız, yatılı ilköğretim bölge okullarında öğrenim gören öğrencilerimizin eğitimlerini en üst düzeye ulaştırmak için coşku ve motivasyon oluşturmak, okumayı sevdirmek, okullarda hem eğitici hem de eğlendirici etkinlikler düzenlemek, öğrencilerin sıkıntı ve mutluluklarını paylaşmak, öğrenci ve öğretmenlerin yaşam boyunca öğrenmeye ve öğretmeye duyacakları isteğin sürekliğine yardımcı olmaktır. Hedef kitlemiz yatılı ilköğretim bölge okullarındaki öğrencilerdir.
75 ilde bu projeyi yürütüyoruz. İLKYAR, İlköğretim Okullarına Yardım Vakfı Genel Müdürlüğümüzün destekleriyle 2000 yılında başlayan yatılı ilköğretim bölge okullarında öğrenim gören öğrencilerin eğitimlerini en üst düzeyde sürdürmesine yönelik motivasyon arttırma amacına yönelik etkinlikler gerçekleştirilmektedir" dedi.
Projede görev alan öğrencilerin tamamının gönüllü öğrencilerden oluştuğunu dile getiren Prof. Dr. Vural, "Diğer okulların okul aile birlikleri yeteri kadar yardımda bulunuyorlar. YİBO'larda ise bu böyle değil. Daha çok dar gelirli ailelerin çocukları bu okullarda eğitim görüyor. İLKYAR olarak her ay 1 proje ile en az 2 YİBO'da etkinlik düzenliyoruz. Sungurlu'da bulunmaktan mutluyuz" diye konuştu.
Kaymakam Hulusi Şahin ise, Milli Eğitim Bakanlığı ile İLKYAR arasındaki protokol ile başlatılan projenin Sungurlu'da da yapılmasından dolayı memnuniyetini dile getirerek, öğretim görevlisi ve üniversite öğrencilerine teşekkür etti.
Program sonunda Kaymakam Şahin, Prof. Dr. Vural'a plaket verdi.