Kore Büyükelçisi Bae'den Baydemir'e Ziyaret

Kore'nin Ankara Büyükelçisi Jae Hyun Bae, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i makamında ziyaret etti

Kore'nin Ankara Büyükelçisi Jae Hyun Bae, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i makamında ziyaret etti. Baydemir, Kore ile ortak kültürel özellikleri bulunduğunu ve kardeş kent ilişkisinin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.
Kore Büyükelçisi Bae'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir'i ziyaretinde ikili samimi bir görüşme gerçekleştirdi. Diyarbakır'da 7 bin yıldan bu yana kesintisiz bir yaşam sürdüğünü ifade eden Baydemir, Diyarbakır Surları'nın ve diğer tarihi yapıların önemine vurgu yaptı. Baydemir, Dünya Birleşik Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı'nın (UCLG) Güney Kore'nin Jeju adasında yaptığı kongreye katılmak üzere dört gün kaldığını belirterek, "Çok etkileyici bir yer" dedi. Kore'nin kendine has
özellikler taşıyan bir kültürü olduğunu vurgulayan Baydemir, "İnsanlarınız çok sıcak. Bizim kültürümüzle benzerlikler gösteriyor" diye konuştu.
Baydemir, Kore ile Diyarbakır arasında kardeş kent ilişkisi kurulması gerektiğini söyledi. Diyarbakır'ın tarihi ve kültürel özelliklerinden dolayı gezilmesi, görülmesi ve tanınması gereken bir kent olduğunu anlatan Baydemir, "Diyarbakır çok önemli bir turizm merkezi. Kentimiz Diyarbakır'ın Kore'de tanıtılması için destek vermenizi istiyoruz" dedi.
Baydemir, konuk büyükelçiye Yeni Yaşam Atölyesi'nde yapılan ve üzerinde kayık motifinin yer aldığı çini işlemeli bir vazo hediye etti. Büyükelçisi Bae ise, Baydemir'e Çin çayı hediye etti.