Esnaf 1 Mayıs için gaz maskesi satın almış

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), 1 Mayıs İşçi Bayramı öncesinde Taksim'de esnafa ve vatandaşlara karanfil dağıttı. Geçmişin olumsuz

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), 1 Mayıs İşçi Bayramı öncesinde Taksim'de esnafa ve vatandaşlara karanfil dağıttı. Geçmişin olumsuz görüntülerinin yaşanmasına izin vermeyeceklerini ifade eden sendika yetkilileri, sendika başkanları da dahil herkesin arama noktasından geçeceğini söyledi. Ziyaret sırasında bir esnaf, gaz bombası yememek için maske satın alarak hazırlık yaptıklarını söyledi.

Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs kutlamalarına açılması üzerine yarın yapılacak kutlama öncesinde Türk-İş sendikası üyeleri bölgedeki esnafa ve vatandaşlara karanfil dağıttı. Uzun bir aradan sonra Taksim'in işçilere açılması üzerine sendika üyeleri geçmişteki olumsuz olayların yaşanmayacağını belirterek esnaflardan iş yerlerini açık tutmalarını istedi. Türk-İş İstanbul İl Temsilcisi Faruk Büyükkucak, hem polisin hem de konfederasyonların gerekli tüm tedbirleri aldığını söyledi. Geçmişin olumsuz olaylarının yaşanmayacağını belirten Büyükkucak, esnafların rahatlıkla kepenklerini açabileceklerini söyledi. 1 Mayıs'ın sadece bir miting olmadığını ifade eden Büyükkucak, "Yarın alınan kararlar doğrultusunda herkes arama noktalarından geçecek. Sendika başkanları da arama noktasından geçecek. Yasadışı yollarla girmeye kalkışan olmasın. Esnafımız yarın rahatlıkla kepenklerini açabilir. Geçmişte yaşanan olumsuz olayların yaşanmasına izin vermeyeceğiz." dedi.

Büyükkucak ile birlikte yaklaşık 50 kişilik sendika üyesi, Taksim Meydanı'nda ve İstiklal Caddesi üzerindeki esnaflara karanfil verdi. Sendika üyeleri karanfil verdikleri esnaflardan yarın iş yerlerini açmalarını istedi. Büyükkucak ile karanfil verdiği Öncel Kalkan isimli esnaf arasında esprili bir diyalog yaşandı. 25 yıllık esnaf Kalkan'a yarın herhangi olumsuz bir gelişmenin yaşanmayacağı sözünü veren Büyükkucak, esnaftan işyerini açmasını istedi. Bunun üzerine Kalkan, "Bir zararımız olursa Türk-İş'ten alırım." dedi. Bu karşılık gülüşmelere neden olurken Büyükkucak, "Tamam bize gel" şeklinde karşılık verdi. Daha önceki 1 Mayıslarda korkarak işyerine geldiğini anlatan Kalkan, "Bir gaz bombası atılıyor, biz hemen kepenkleri kapatıyoruz. Bir süre sonra açıyoruz. Yine bir bomba patlıyor tekrar indiriyoruz. Biz bu sene hazırlık yaptık. Gaz maskesi aldık." dedi. Büyükkucak, esnaf Kalkan'a gaz maskesini çıkarmamasını ihtiyaç kalmayacağını söyledi.