Mardin-midyat Arasının Tamamı Bölünmüş Yol Olacak

Mardin Milletvekili, AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Y

Mardin Milletvekili, AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Y. Doç. Dr. Cüneyt Yüksel, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Mardin'deki yatırımlar hakkında görüştüğünü söyledi. Milletvekili Yüksel "Devam eden çalışmaların yanı sıra Mardin- Midyat arası 64 km olan yolun tamamının bölünmüş olarak hizmete geçilmesi için çalışmalar başlatıldı.
Toplam uzunluğu 64 km olan Mardin-Midyat kara yolu Mardin merkez ilçe, Midyat ve Hasankeyf olmak üzere 3 noktayı birbirine kavuşturuyor. Şu an hizmette olan kara yolu yaşanan trafik yoğunluğu karşılayamıyor. Mardin-Midyat yolunun ilk yapım sırasında ağır tonajlı araçların geliş-gidişlerine uygun standartlarda yapılmamış olması yolun bozulmasına ve giderek daralarak günümüzdeki trafik yoğunluğunu karşılayamamasına yol açıyor. Yüksel, "Ulaştırma Bakanlığımız ve Karayolları Genel Müdürlüğümüzle yaptığımız
görüşmeler neticesinde Mardin - Midyat arasının tamamını bölünmüş yola kavuşturacağımız müjdesini vatandaşlarımıza vermek istiyorum. Çalışmalar kapsamında Midyat çıkışının 4 kilometresinin ihalesi yapılmış olup amacımız bu sene içerisinde Mardin'den Ömerli ilçesine kadar olan bölümü bitirip kalanı da yatırım programlarına alıp yolun tamamını bölünmüş yol olarak vatandaşımızın hizmetine açmaktır" dedi.