Evde eğitim gören çocuklar, 'Biz de varız' projesi ile hayata bağlandı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okula gidemeyecek durumda olan çocuklar için başlattığı 'Evde Eğitim' projesi çerçevesinde Karabük il merkezinde hayata geç

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okula gidemeyecek durumda olan çocuklar için başlattığı 'Evde Eğitim' projesi çerçevesinde Karabük il merkezinde hayata geçirilen 'Biz de varız' projesi 10 çocuk eğitim görüyor. Proje kapsamında 10 öğrenci, resim öğretmeni ile ders yapıyor. Kalem tutmakta zorlanan eller şimdi fırça tutuyor. Projenin bedeli ise sadece 500 TL.

Karabük Valiliği'nce başlatılan 'Kırsal alanda kadın' proje kapsamında köylü kadınların Halk Eğitim Merkezi'nde açtığı yağlı boya resim sergisini gezen evde eğitim öğretmeni Olcay Aydoğdu'nun 'bu projeyi çocuklara da uygulayabilir miyiz?' düşüncesinden yola çıkılarak uygulanan 'Biz de varız' projesiyle Karabük il merkezinde 10 çocuk resim fırçası ile tanıştı.

Proje koordinatörü Olcay Aydoğdu, amaçlarının hastalık gibi sebeplerle okula gidemeyip evde kalan çocukların sosyal hayattan uzaklaşmalarını önlemek olduğunu belirterek, "Köylü kadınların yaptığı resim sergisini gezerken acaba bu çocuklarımıza da böyle bir kurs açabilir miyiz diye düşündüm. Sonra fikri kurumlarla paylaştım. Evde eğitim alan öğrencilerimiz yaşadıkları sağlık ve fiziksel zorluklardan dolayı sosyal hayattan uzaklaşmaktalar ve kendi dar dünyalarına hapsolmaktalar. Bu olumsuzlukları biraz azaltmak için böyle bir proje uygulamaya koyduk. Böylece hem kendileri hem de anneleri bir nebze nefes aldılar. Projeyi Karabük Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Karabük Halk Eğitim Merkezi, Safranbolu Kız Meslek Lisesi ve evde eğitim veren öğretmenler ortaklaşa uygulamaktayız." dedi.

Resim öğretmeni Mefaret Koral ise böyle bir projede yer aldıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Kalem tutmakta zorlanan bu çocuklarımızı resim fırçaları ile tanıştırdığımız için mutluyuz. İçlerinde bayağı yetenekli çocuklarımız var. Sadece çocuklarımıza değil, annelerine de resim yapmayı öğretiyoruz. Bunalan anneler de rahat bir nefes almış oluyorlar." ifadelerini kullandı.

Kas erime hastalığı olan 10 yaşındaki Cansu Avcı, dersin ilk önce zor geldiğini, ama şimdi severek yaptığını belirterek, "Rahatsızlığımdan dolayı evde eğitim görüyorum. Yazıları zor yazıyordum, ama resim yapalı kalemi ve fırçayı çok rahat tutuyorum. Hiç bitmesini istemiyorum." dedi. Anne Füsun Avcı da çok mutlu olduğunu belirtti.

Proje çerçevesinde öğrencilere haftada 2 gün 2 saat olmak üzere 5 haftalık bir program uygulandı. Yapılan resimler Sakatlar Haftası ve 19 Mayıs'ta Gençlik Haftası'nda sergilenecek.