Atso'dan Osb'de Bilgilendirme Toplantısı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) meclis üyeleri, Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) düzenlenen bilgilendirme toplantısında bir araya geldi.

Atso'dan Osb'de Bilgilendirme Toplantısı
ATSO meclis üyeleri ilk olarak Antalya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) Anadolu Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi'ni ziyaret etti. Meclis üyelerine okul hakkında bilgi veren Lise Müdürü Ali Yarar, Bilişim, Gıda, Kimya, Elektrik-Elektronik, Makine, Tekstil, Ahşap, Metal ve Matbaa bölümlerinde yaklaşık 800 öğrencinin eğitim gördüğünü, okulun başta OSB olmak üzere Antalya'daki firmalar için kalifiye eleman yetiştirdiğini söyledi. Öğrenci sayısının önümüzdeki yıl binin üzerine çıkacağını belirten Yarar, yeni kurulan atölyeler için 2 milyon liralık ekipmana ihtiyaç bulunduğunu, bu konuda sanayicilerden destek beklediklerini bildirdi.
2010 YILINDA TOPARLANMA SİNYALLERİ
Daha sonra OSB'nin Arıtma Tesisi'ni gezen üyeler, OSB Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen bilgilendirme toplantısına katıldı. Burada bir konuşma yapan ATSO ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, Antalya'da turizm ve tarımın yanı sıra, sanayinin de hızla geliştiğini söyledi. Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nin krizden en fazla etkilenen yerlerin başında geldiğini, ancak 2010 yılında toparlanma sinyallerinin geldiğini belirten Budak, "Öncü göstergelerden olan elektrik tüketimi, ilk üç ayda geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 40 arttı. Kapasite kullanım oranı da artıyor. Sanayinin 2007 yılındaki seviyelere gelmesi için yüzde 40 büyümeye daha ihtiyaç var" dedi.
İSTİHDAM SAYISI ARTACAK
OSB'de halen 153 firmanın faaliyet gösterdiğini, 34 fabrikanın inşaatının sürdüğünü, 29 proje halinde tesis bulunduğunu belirten Budak, 9 bin kişinin istihdam edildiğini söyledi. Budak, inşaatı süren ve proje halindeki tesislerin 3-5 yıl içinde hizmete girmesiyle istihdam sayısının 16 bine, halen 250 milyon dolar seviyesindeki ihracatın ise 1 milyar dolara çıkmasını öngördüklerini söyledi.
TURİZMLE ENTEGRE ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ
Antalya OSB'de mevcut parsellerin dolmasıyla, Antalya'nın kuzeyinde Bucak, Dağbeli ve Burdur bölgesinde sanayi bölgeleri kurulması gerektiğine de dikkat çeken Budak, "Antalya OSB'nin daha fazla genişleme imkanı yok. Antalya'ya 20-25 kilometre uzaklıkta özellikle hayvancılıkla ilgili, turizmle entegre olacak bir Organize Sanayi Bölgesi oluşturulabilir" diye konuştu.