Kahvehaneden Oyun Kağıdı Ve Şeker Çalan Hırsız Güvenlik Kamerasına Yakalandı

Pendik'te bir kahvehaneye giren hırsız, oyun kağıdı, çay, şeker ve piknik tüpünü çaldıktan sonra kaçarken caminin güvenlik kamerasına yakalandı.

Olay, dün gece saat 00.30 sıralarında Pendik Veli Baba Mahallesi'nde yaşandı. Ertuğrul Genç' e ait olan kahvehaneye, arka tarafta bulunan camı kırarak giren hırsız, içeride bulduğu iki piknik tüpü, çay, şeker, oyun kağıdı ve televizyon alıcısı gibi malzemeleri alarak kaçtı. Hırsızın kaçış anı ise kahvehanenin karşısında bulunan caminin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Çaldığı malzemelerle kaçarken rahat tavırlar sergilediği gözlenen hırsız, güvenlik kameralarının kendini görüntülediğinden
habersiz olay yerinden yavaşça uzaklaşarak kayıplara karıştı. Sabah işyerine gelen Ertuğrul Genç'in hırsızlığı fark etmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri çevrede yaptıkları inceleme sonucunda güvenlik kamerası görüntülerine ulaştı. Polis ekipleri yaptıkları incelemenin ardından olay yerinden ayrılırken, hırsızın yakalanması için çalışma başlatıldı.
Öte yandan, kahvehane sahibi Ertuğrul Genç ise bu garip hırsızlığın şaşkınlığını yaşıyor. Çalınan malzemelerin hırsızlığa deyip değmeyeceğini bilemediğini belirten Genç, "Çay, şeker, tüp kahvenin ne ihtiyacı varsa almışlar. Çok bir şey yok ama demek ki ihtiyacı vardı almış" diye konuştu.
Sabah geldiğinde camın açık etrafın ise dağınık olduğunu anlatan Genç, hırsızın oyun kağıdından televizyon alıcısına kadar her şeyi aldığını belirtti. Çalınan malzemelerin çok değersiz şeyler olduğuna dikkat çeken Genç, ihtiyaç sahibi birinin olayı gerçekleştirmiş olabileceğini vurgulayarak, "Eğer gelip bize söyleseydi, aramızda para toplar ihtiyaçlarını giderirdik, buna hiç gerek yoktu" diyerek hırsıza seslendi.