Antalya Yöresel Ürünler Fuarı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Alın terinin yerine artık akıl terimizi kullanmak zorundayız" dedi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV), Antalya Ticaret Borsası'nın (ATB) ortaklaşa düzenlediği TOBB tarafından desteklenen 1. Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX), Antalya Expo Center'da TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımıyla açıldı. Para kazanmak için farkındalık ve marka yaratılması gerektiğini belirten Hisarcıklıoğlu, "Ürünlerinizde, şirketlerinizde markalaşacaksınız. Marka olursanız cebinize 10 kat para girer. Bizim girişimci ruhumuz var. Alın
terinin yerine artık akıl terimizi kullanmak zorundayız" diye konuştu. Akıl teri ile ön plana çıkmak gerektiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi: "Eğer akıl terini ön plana çıkarabilirsek küresel rekabette var olabiliriz. Şu ana kadar 130 yöremizin ürünü tescil edilmiş. 160 kadar üründe tescil edilmeyi bekliyor. Şehirlerimizi, ürünlerimizi ön plana çıkarmak istiyorsak yöresel ürünlerimizi şehrin adı ile ön plana çıkarıp tescil ettirmeliyiz. Bizim yoğurdumuzu, meyveli yapıp bize satıyorlar.
Elimizdeki değerlere sahip çıkmalıyız. Hazır yiyen olmamalıyız. Hazır yiyen olursak, komşumuz gibi oluruz."
Antalya Valisi Alaaddin Yüksel de, Türkiye'nin dünya ile paylaşacağı bir çok değeri olduğunu, bunlardan birinin de tarım ürünleri olduğunu söyledi.
ATSO Başkanı Çetin Osman Budak da bir toplumun gelişmesinin, refahının yükselmesi için balık dağıtmak yerine balık tutmayı öğretmek gerektiğini dile getirdi. TOBB olarak balık tutmayı öğrettiklerini anlatan
Budak, şöyle konuştu: "Bu organizasyon ekonomik krize ve işsizliğe karşı mücadele için muazzam bir konuyu gündeme getirmektedir. Amerika ve Avrupa'da geleneksel ürünlerin ve el sanatlarının desteklenmesi bölgesel kalkınmanın ve istihdam yaratmanın bir aracı olarak çok uzun yıllardan bu yana kullanılmaktadır. Biz geç başladık, ama çabuk yol alacağımıza da inanıyoruz."
Konuşmaların ardından, 10 bin yıllık Anadolu kültürü, Türkiye haritası olarak Expo Center'da 54 ilin ticaret ve sanayi odaları ile borsalarının bulunduğu 111 standın yer aldığı fuar ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.