Alanya'da Hazine'ye ait 26 bin metrekarelik arsa ve arazi 1,5 milyon liraya satılacak

Antalya'nın Alanya ilçesinde yaklaşık 26 bin metrekarelik Hazine'ye ait arsa ve arazi 1,5 milyon liraya açık ihale usulüyle satılacak.

Antalya Deft

Antalya'nın Alanya ilçesinde yaklaşık 26 bin metrekarelik Hazine'ye ait arsa ve arazi 1,5 milyon liraya açık ihale usulüyle satılacak.

Antalya Defterdarı Hidayet Mat, atıl durumdaki hazine taşınmazlarının ekonomiye kazandırılacağını belirtti.

Antalya Defterdarlığı'ndan yapılan açıklamada, atıl durumdaki hazine taşınmazlarının ekonomiye kazandırılması çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Bu kapsamda Alanya'da toplam 25 bin 701 metrekare büyüklüğünde ve 1 milyon 446 bin 750 lira değerinde 8 adet arsa ve arazi 6 Mayıs'ta Alanya Mal Müdürlüğü'nde açık ihale usulü ile satılacak. Alanya Bektaş Mahallesi ve Mahmutlar beldesinde konut alanı olarak ayrılmış 3 parsel satılacak. Yeşilöz, Orhan, Öteköy ve Taşbaşı köylerinde bulunan 131 bin 750 lira değerinde 19 bin metrekare büyüklüğündeki plansız alandaki 4 adet parsel satılacak. Yine Kesefli köyünde bulunan 140 bin lira değerinde 3 bin 373 metrekare büyüklüğündeki köy yerleşim alanı içindeki 1 parsel satılacak.

Hazine tarafından yapılan satışlarda satış bedelinin 4'te birinin peşin tahsil edildiğini ifade eden Hidayet Mat, "Geriye kalan bedele 24 ay içerisinde 8 eşit taksitle ödeme imkanı sağlanıyor. Bu taksitlere ise aylık yüzde 0,75 oranında düşük bir faiz uygulanıyor. Hazineye ait taşınmaz malların satış ve devir işlemleri ile bu işlemler sırasında düzenlenen belgelerde her türlü vergi, resim ve harç ücreti alınmıyor. Satışı yapılan taşınmaz mallar satış tarihini takip eden 5 yıl süre ile emlak vergisine de tabi tutulmayacak." bilgisini verdi.

Ekonomiye kazandırılması amacıyla ihalesi yapılacak olan Hazine taşınmazları hakkında isteyenler Antalya Defterdarlığı ve Alanya Mal Müdürlüğü'nden detaylı bilgi alabilecek.