Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk şenliği düzenledi

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören çocuklar için ödüllü çocuk şenliği düzenlendi. Hastanede yatan ve muayene olmak için gele

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören çocuklar için ödüllü çocuk şenliği düzenlendi. Hastanede yatan ve muayene olmak için gelen çocuklar arasında düzenlenen resim, öykü, şiir ve fotoğraf yarışmalarının ödülleri dağıtıldı. Hastane çalışanlarının düzenlediği Tepecik 1. Çocuk Şenliği'nin onur konuğu ise yazar Muzaffer İzgü oldu.

Hasta çocukların moralini yükseltmek ve iyileşme süreçlerine yardımcı olmak amacıyla bahçede yapılan şenlikte müzik, tiyatro, söyleşi ve yarışmalar yer aldı. Başhekim Prof. Dr. O.Gazi Yiğitbaşı, "Hastanemizde yatan ya da ayaktan poliklinik hizmeti alan çocuklarımızın, o kocaman çocuk kalplerine dokunarak sevinç aşılamak ve gülümsemelerine şahit olmak istedik. Bir şölen havası içinde tüm çocuklarımızın bu sevinci yaşamasını sağlamak amacıyla şenlik düzenledik. Bu amacı yılda bir güne sıkıştırmak ve burada bitirmek niyetinde değiliz. Bugünün başlangıç olmasını ve hastanemize şifa bulmak amacıyla gelen çocuklarımızı evlerinde hissettirecek çalışmaların her güne yayılarak devam etmesini istiyoruz. Çocuklarımızın ilgisini ve katılımını arttırmak amacıyla dört dalda, 'Tepecik Hastanesi ve Sağlık' konulu, ödüllü yarışma düzenledik." dedi.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın da katılarak destek verdiği şenlikte Muzaffer İzgü, Tuğrul Keskin, Namık Kuyumcu, Mehmet Atal ve Kajar, kitaplarını imzalayarak çocuklarla sohbet etti. Soyer Kültür Sanat Fabrikası'ndan gelen çocuklar duvar boyası yaptı, koro eşliğinde şarkı söyledi. Drama öğretmeni Eylem Yılmaz, animasyon grubuyla şenliğe katkıda bulundu. Ayrıca onkoloji bölümünde yatan çocuk hastaların hazırladığı resim sergisi de büyük ilgi gördü. Resim yarışmasında onkoloji servisinde tedavi gören Hasan Erdilek, öyküde endokrin polikliniğine gelen Ebru Kömür, fotoğrafta onkoloji servisinde tedavi gören Bülent Ünol, şiirde ise ortopedi servisinde yatan Dilan Fatma Dağ birinci oldu. Birincilere dizüstü bilgisayar, ikincilere fotoğraf makinesi, üçüncülere MP4 çalar, dördüncülere ise hediye çekleri verildi.