Stardard Profil'den Öğrencilere Deprem Dersi

Standard Profil tarafından Düzce'de ilköğretim öğrencilerine ''Sallanan Sandalye'' oyunuyla afete hazırlık eğitimi verildi.

Stardard Profil'den Öğrencilere Deprem Dersi
Standard Profil ve Afete Hazırlık ve Deprem Eğitimi Derneği işbirliği ile düzenlenen "Sallanan Sandalye" adlı tiyatro oyununu ilgi ile izlendi. Düzce Üniversitesi Konferans Salonu'nda sahnelenen tiyatro oyununu Deprem Dede olarak bilinen Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ferruh Gezen, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Vahap Demirel, Kızılay Düzce Şubesi Başkanı Kemal Demir, Konuralp İlköğretim Okulu, Üskübü İlköğretim Okulu ve Özel Kültür ilköğretim Okulu öğrencileri izledi.
Deprem ve depreme karşı alınması gereken önlemlerin anlatıldığı tiyatroyu öğrenciler keyifle izledi. Oyunun sonunda sahneye çıkan Ahmet Mete Işıkara, depreme karşı alınması gereken önlemlerin unutulmaması gerektiğini vurguladı.
Işıkara "Sizler geleceğin doktorları, mühendisleri, kaymakamları ve valileri olabilirsiniz ama ülkenin neresine giderseniz gidin depremle baş başa yaşayacaksınız. Bu nedenle güvenli yapıyı hiçbir zaman unutmamalısınız. Oyunda gösterildiği gibi tehlike avını afet çantasını ve yaşam üçgenini hiçbir zaman unutmayınız" tavsiyesinde bulundu.
Güvenli yapının önemini anlatan Işıkara, konuşmasının ardından öğrencilere deprem tatbikatı yaptırarak depremden korunmanın yollarını gösterdi.
Işıkara'nın öğrencilere yaptığı konuşmanın ardından tiyatro gösterisine katılan çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirildi. Öğrenciler, Işıkara'ya sevgi gösterisinde bulundu.