Sivas Valisi Ali Kolat Fen Edebiyat Ve Eğitim Fakültesini Ziyaret Etti

Sivas Valisi Ali Kolat Cumhuriyet Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi ile Eğitim Fakültesi'ni ziyaret etti.

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş'ın da hazır bulunduğu ziyarette Vali Kolat ilk olarak Fen Edebiyat Fakültesi'ne gitti. Burada Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Bilal Yücel ve öğretim görevlileri tarafından karşılanan Vali Kolat, laboratuarları, derslikleri ve konferans salonlarını gezdi. Daha sonra Dekan Yücel'in makamına geçen Vali Ali Kolat, fakülte hakkında bilgi aldı.
Fen-Edebiyat Fakültesi'nin ardından yürüyerek Eğitim Fakültesi'ne geçen Vali Ali Kolat ile Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İlyas Dökmetaş, burada da Dekan Prof.Dr. Ayhan Öztürk tarafından karşılandılar. Fakülteyi gezen Vali Kolat, daha sonra Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ayhan Öztürk'ün makamına geçerek, bir süre sohbet etti.
Zaman zaman fakülteleri ziyaret ettiğini hatırlatan Vali Ali Kolat, her iki fakültenin mevcut durumu, eğitim kadrosu, öğrenci yapısı ve hedefleri hakkında güzel bilgiler edindiklerini söyledi. Üniversitelerin, kentlerin gelişiminde etkin rol üstlendiğini vurgulayan Vali Kolat, "Cumhuriyet Üniversitesi, Sivas için büyük önem taşıyor. Üniversitemiz, ilimizin eğitim hayatı kadar sosyal, kültürel ve ekonomik hayatını da zenginleştiriyor." dedi.