Osmaniye'de intiharı önleme eğitimleri verildi

Osmaniye ile ilçelerde birinci basmak sağlık hizmeti veren sağlık kuruluşlarında ve hastanelerin acil servislerinde çalışan personellere intiharı önle

Osmaniye ile ilçelerde birinci basmak sağlık hizmeti veren sağlık kuruluşlarında ve hastanelerin acil servislerinde çalışan personellere intiharı önleme çalışmaları kapsamında periyodik eğitimler verildi.

Bir ay süren eğitimlere 63 sağlık çalışanının katıldığını ifade eden Sağlık İl Müdürü Dr. Mehmet Cingöz eğitimin uzman doktorlar tarafından verildiğini söyledi.

Cingöz, "Acil servislerde intiharı önleme ve intihar girişimlerine psikososyal destek ve krize müdahale programı kapsamında intihar girişimi formlarının ne şekilde kimler tarafından doldurulacağı ve intihar girişimi ile kriz olgularını ayırt etme ve yönlendirebilmesine imkan tanıyacak periyodik eğitimler il merkezi ve ilçelerde birinci basamak sağlık hizmeti veren sağlık kuruluşlarında ve hastanelerin acil servislerinde çalışan personellere yönelik olarak düzenlenmiştir." dedi.

Osmaniye'ye yeni tayin olan ve bu sebeple de eğitimlere katılamayan personellere de eğitim verildiğini kaydeden Sağlık İl Müdürü Dr. Mehmet Cingöz, "Eğitimler 8 Mart'ta Kadirli Devlet Hastanesi'nde Psikiyatrist Şadiye Visal Buturak, 2-7 ve 9 Nisan tarihlerinde Osmaniye Devlet Hastanesi'nde Psikiyatrist Maksut Tor, Psikiyatrist Bülent Yeşilkaya ve Başhekim Yardımcısı Dr. Alper Latif Boz' un konuşmacı olarak katıldığı periyodik eğitimler tamamlanmıştır." ifadelerini kullandı.