Ödemişli Dağcılar Muğla'nın En Yüksek Zirvesinde

Aralarında Ödemişli dağcıların da bulunduğu İzmir Dokuz Eylül Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği'nin (DEDAK) 24-25 Nisan 2010 tarihlerinde Muğla'nın Köyceğiz ilçesindeki Gölgeli Dağları'nın 2294 metre rakımlı Sandras diğer adı ile Çiçekbaba zirvesine tırmanış gerçekleştirdiler

Ödemişli Dağcılar Muğla'nın En Yüksek Zirvesinde
Aralarında Ödemişli dağcıların da bulunduğu İzmir Dokuz Eylül Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği'nin (DEDAK) 24-25 Nisan 2010 tarihlerinde Muğla'nın Köyceğiz ilçesindeki Gölgeli Dağları'nın 2294 metre rakımlı Sandras diğer adı ile Çiçekbaba zirvesine tırmanış gerçekleştirdiler.
DEDAK üyesi dağcılar ile birlikte Ödemişli dağcıların katıldığı etkinlikte Ödemişli dağcılara Mümtaz Saygı'nın rehberlik ettiği bildirildi. Sandras tırmanışı ile ilgili bilgi veren emekli öğretmen Mümtaz Saygı şunları söyledi: "İzmir Dokuz Eylül Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği'nin düzenlediği 2294 metre rakımlı Sandras zirvesine, Ödemiş'ten 5, İzmir'den 3, Aydın'dan 1 olmak üzere toplam 9 lisanslı dağcı katıldık. Ekibimizle birlikte 24 Nisan 2010 Cumartesi günü Köyçeğiz'e gittik. Oradan da Köyçeğiz'e 27 km. mesafedeki Gölgeli Dağları'ndaki Gökçeova Gölü'nün 1 km. uzağındaki ikinci kamp alanına çadırlarımızı kurarak kamp attık.Sabah saat 04.55'te zirve için hareket ettik. Yürüyüşümüzün yaklaşık bir saati kar olan parkurlardan oluşuyordu. Zorlu bir yürüyüşün ardından saat 06.10'da 2294 metre rakımlı Sandras zirvesine ulaştık. Zirvede yaklaşık yirmi dakika mola vererek burada kahvaltılarımızı yaptık. Daha sonra zirveden Gökova Körfezi, Rodos Adası, Simitri Adası, Datça Yarımadası, Samsun Dağları, Akdağ Karcı Dağı, Beşparmak Dağı, Honaz Dağı, Baba Dağı, Akdağ, Köyeğiz Gölü ve Gökçeova Gölü'nü seyrettik. Sandras Dağı zirvesinin 1,5 Km. kuzeyindeki Kartal Gölü'ne de giderek güzel bir gün geçirdik."