Kadın örgütlerinin güçlendirilmesi için Yerel Eşitlik Eylem Planı hazırlandı

Adıyaman Yerel Eşitlik Eylem Planı toplantısı Adıyaman Valisi Ramazan Sodan başkanlığında yapıldı.

Vali Ramazan Sodan, insan hakları ilkelerinin do

Kadın örgütlerinin güçlendirilmesi için Yerel Eşitlik Eylem Planı hazırlandı
Adıyaman Yerel Eşitlik Eylem Planı toplantısı Adıyaman Valisi Ramazan Sodan başkanlığında yapıldı.

Vali Ramazan Sodan, insan hakları ilkelerinin doğrudan ve açık bir şekilde süreç ve sonuçlarına rehberlik ettiği "Kadın Dostu Kentler" programının oluşturulması amacıyla yerel yönetimlerin ve kadın örgütlerinin güçlendirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Sodan, "Ortak Program, 2008 yılında BM Nüfus Fonu tarafından seçilen insan hakları temelli en iyi örnek altı proje arasında yer almıştır. Bu amaçla bizler de Yerel Eşitlik Eylem Planı'nın (YEEP) ilimizdeki yerel yönetim görevlileri ve yerel kadın kuruluşları tarafından şeffaf ve katılımcı süreçler doğrultusunda hazırlanması amacıyla toplanmış bulunmaktayız." dedi.

Toplumsal gelişmeye ivme kazandıran en önemli faktörlerden birinin kadın erkek eşitliğini sağlamak olduğuna işaret eden Vali Sodan, "Yerel Eşitlik Eylem Planı yerelde kadın erkek eşitliğini gerçekleştirmeye yönelik kadınların yerel karar alma süreçlerine ve karar mekanizmalarına katılımlarını artırmaktır. Kadınların gündelik yaşam koşullarını iyileştirici, yerel plan, program ve politika stratejilerini belirlemek ve bu stratejilerin uygulamasını sağlayacak yerel hizmet önerileri geliştirmektir. Bunun yanında yapılacak ve yapılmakta olan çalışmaların sürdürebilirliğini sağlamaktır." diye konuştu.

Toplantıya katılan kadın kuruluşları temsilcileri, Yerel Eşitlik Eylem Planı'nın Adıyaman'da başarılı şekilde uygulanması amacıyla kadınların eğitimine ve ekonomik özgürlüğüne dikkat çekerek, fikir ve düşüncelerini ifade etti.

Toplantıya Vali Yardımcısı Aydın Börü, Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Karacabey, Tarım İl Müdürü Erdal Özer, Sosyal Hizmetler Müdürü Murat Demirkol, İl Mahalli İdareler Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kazım Çoban, Adıyaman Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Murat Gökhan Dalya, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İskender Korkut, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Abdulkerim Işık, Adıyaman Barosu avukatlarından Güler Cengiz Çetinkaya, Nezahat Önder, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gönül Yıldırım, AİKAD Başkanı Fadime Kayakıran, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Osman Demir, Dr. Şükran Abeş ve Selda Tandoğan katıldı.

Yerel Eşitlik Eylem Planı, Birleşmiş Milletler Kadın ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı kapsamında hazırlandı.