Cinayete Kurban Giden Ayşe İçin Sessiz Yürüyüş

İzmir'de önceki gün uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencisi Ayşe Selen Ayla için arkadaşları tarafından yürüyüş düzenlendi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ın da katıldığı yürüyüşte, yüzlerce İEÜ'li öğrenci yer aldı. Öğrenciler, üniversite kampusundan genç kızın katledildiği yere kadar ellerinde karanfillerle yürüdü. Öğrenciler, yaklaşık 2 kilometrelik mesafeyi sessizce katetti.
Öğrenciler adına konuşan İEÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Ahmet Gökhan Altun, "Çok acıklı bir gün yaşıyoruz. Olayın üzerinden daha 2 gün bile geçmedi. Bugünkü protestomuzu sessiz olarak yapıyoruz. En iyi protesto sessiz kalmaktır. Daha birinci sınıftaydı. Birçoğumuz tanımıyordu bile. Arkadaşımız tam bulunduğumuz yerde yatıyordu. Okul olarak bizi çok üzdü. Kelimeler kifayetsiz kalıyor. Umarım daha çok Selenler vermeyiz. Bunu yapanlar cezasını mutlaka bulacaklar. Emniyet müdürümüze güveniyoruz" dedi.
Öğrenciler, ellerindeki karanfilleri Ayşe Selen Ayla'nın öldürüldüğü yere bıraktıktan sonra sessizce sokaktan ayrıldı.