Bursaspor'un timsah yürüyüşü çizgi film oldu

Bursaspor'un Süper Lig'de şampiyonluk iddiasını sürdürmesi, kentteki heyecanı da yaratıcılığı artırıyor.


Üniversiteli Bursasporlular Derneği (ÜNİTİMSAH) üyesi 24 yaşındaki Ömer Keskin, takımı için ‘Timsah yürüyüşü’ adlı bir çizgi film hazırlamaya başladı. Çizgi filmin tamamlanan 1 dakikalık ilk bölümü olan ‘Osmanlı Ruhu’, Bursaspor'un resmi televizyonunda yayınlanmaya başlandı.

ÜNİTİMSAH üyesi Ömer Keskin, gönül verdikleri Bursaspor için bir çizgi film hazırlamayı 2007'de düşündüklerini, ancak bu sezon gerçekleştirebildiklerini söyledi. Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü son sınıf öğrencisi olan Ömer Keskin, şöyle konuştu:

“Takımın bu yıl ilk yarıda çok başarılı olması sonucu çizgi filmi hayata geçirmek için harekete geçtim. Bu iş için evimde bulunan kendi bilgisayarımı kullandım. Çizgi film için 1500 karede tüm futbolcular ve teknik heyetin çeşitli versiyonlarını hazırladım. İlk bölümün seslendirmesi de Bursaspor TV'de yapıldı. Çizgi filmi yayınlanır hale getirmem 1.5 ay sürdü. İlk bölüm olan ‘Osmanlı Ruhu’ hazır hale getitirldikten sonra kulübün televizyonunda gösterime girdi.”

ÇİZGİ ROMAN DA GÜNDEMDE


Ömer Keskin, projeye başlarken küçük çocuklara Bursaspor sevgisini aşılama hedefiyle yola çıktıklarını vurgulayarak şöyle devam etti:

“Uzun metrajlı bir film de gündemimizde. Ayrıca boyama kitabı ve sezon sonunda haftalık çizgi roman düşünüyoruz. Böylece minik taraftarların Bursaspor'a olan sevgisini arttırmayı hedefliyoruz.”

Barcelona ve Boca Juniors gibi dünyaca ünlü takımların çizgi filmlerinin bulunduğunu hatırlatan Ömer Keskin, “Bu proje ile Türkiye’de ilke imza attık. Zor olan başlangıç etabını geride bıraktık. Amacımız şampiyonluğa adım adım ilerleyen Bursaspor'a yeni minik taraftarlar kazandırmak.”