At Yarışları'nın Toplum Üzerindeki Etkileri Erü'de Konuşuldu

Türkiye Jokey Kulübü, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ve ERÜ Veteriner Fakültesi ortaklığında "At yarışlarının toplum üzerinde 'Siyasi, Ekonomik ve Bilimsel' Etkileri" konulu bir panel düzenlendi.

At Yarışları'nın Toplum Üzerindeki Etkileri Erü'de Konuşuldu
Panele Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Başkanı Behçet Homurlu, TJK Muhasip Üyesi Cüneyt Çalıcıoğlu, Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TYAYSAD) Başkanı 22. Dönem Milletvekili İnci Özdemir, Gazeteci ve Spor Yazarı Osman Tanburacı, ERÜ Veteriner fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tayfur Bekyürek, Tiyatrocu Cengiz Küçükayvaz ve Jokey Nurettin Şen katıldı. Panelde konuşma yapan Tiyatrocu ve at yarışları tutkunu Cengiz Küçükayvaz çok uzun bir yoldan geldiklerini ve bu uzun yolun sonunda kendisini çok sevdiği bir alışkanlıkla başka bıraktıklarını ifade ederek, "Bu alanda ki tüm aktivitelere elimden geldiğince katılmaya çalışıyorum çünkü atları çok seviyorum. Bu konuda çok fazla eser yazılmadı. Ama işin bilimsel boyutuna baktığımızda, yaşanan organik bir olay var. Biz sanatla uğraşan kişiler yer yer gözlemler yaparız. Tiyatroyla, at yarışı arasında büyük bir benzerlik var. At yarışının farklı boyutları bulunuyor, siyasi mana da ve ekonomik mana da, büyük bir istihdam sağlanıyor. Fakat ben keyif alma kısmının daha yukarıda olduğunu görüyorum" ifadesinde bulundu
TJK Başkanı Behçet Homurlu ise yaptığı konuşmada, "At yarışları büyük bir sektör haline geliyor. At yarışıyla ilgilenenler ayrıca Mehmetçik Vakfı'na, kimsesiz çocuklara, öğrencilere ve devlete önemli katkılar sağlıyor. Türkiye'de atçılık sektörü Avrupa'nın en büyüklerinden biri. Avrupa'da 4. sırada bulunuyor. Amacımız en iyi safkan atlarla keyifli yarışlar düzenlemek, insanımıza eğlenme fırsatı sunmak ve böylece ülkemize sosyal ve ekonomik katkılar sağlayarak insanımızın refah seviyesinin artmasına katkı sağlamak" şeklinde konuştu.