Türkiye'nin Washıngton Büyükelçiliği Önünde Gösteri Washıngton
-TÜRKİYE'NİN WASHINGTON BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE GÖSTERİ WASHINGTON (A.A) - 25.04.2010 - ERMENİLERİN 1915 YILI OLAYLARININ YIL DÖNÜMÜ OLARAK KABUL ETTİK
-TÜRKİYE'NİN WASHINGTON BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE GÖSTERİ
WASHINGTON (A.A) - 25.04.2010 - Ermenilerin 1915 yılı olaylarının yıl dönümü olarak kabul ettikleri 24 Nisan dolayısıyla Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği önünde, Türkler ve Ermeniler karşılıklı gösteri yaptı.
Büyükelçiliğin önündeki kaldırımda bir gün önceden nöbet tutmaya başlayan ABD'deki Türkler, sabahın erken saatlerinden itibaren de toplandı.
Azeri ve KKTC'li bazı vatandaşların da eşlik ettiği ve çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu grup, polis tarafından yerleştirilen paravanların üzerine Türk, Amerika, Azeri ve KKTC bayrakları ile Atatürk posteri astı.
Karşı kaldırıma geçen Ermeniler de Türkiye'yi "inkar" ile suçlayan ve Atatürk ile Türk halkına hakaret eden bazı pankartlar açtılar.
Megafonlarla karşılıklı sloganların atıldığı, zaman zaman sözlü atışmaların yapıldığı gösteride, küçük yaşta Ermeni çocukların ateşli sloganlar atması dikkati çekti. Yoldan geçen bazı arabaların Türk veya Ermeni bayrağı salladığı da görüldü.
Bir ara Ermeni gruba sırtını dönen Türk göstericiler, İstiklal Marşı ve Gençlik Marşı'nı okurken, Ermeniler "Türkiye'nin doğusu Ermenistan", "Van, Muş, Ağrı Ermenistan'ın" gibi sloganlar kullandı.
Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı gösteri, olaysız sona erdi.
Gösteri sonrasında büyükelçilik binasına gelen Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, Türk grubu elçiliğe davet etti. Kendilerine teşekkür eden Tan, grupla fotoğraf çektirdi ve ikramda bulundu.
-"İLK DEFA KATILIM EŞİT ŞEKLE GELDİ"-
Gösteride yer alan Türk-Amerikan Dernekleri Asamblesi (ATAA) Başkanı Günay Evinç, Ermenilerin büyükelçilik önündeki kaldırımı kullanmasını engellemek için öğrencilerin dünden bu yana büyükelçilik önünde nöbet tuttuğunu söyledi.
"İlk defa katılım Ermenilerle eşit şekle geldi" diyen Evinç, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ermeniler otobüslerle kiliselerden çocukları, gençleri topluyorlar, beyinlerini nefretle yıkıyorlar. Onların gösteri kalitesi bu seviyede. Son 5 yılda Türklerden sadece 30 kişi gelirken, bugün 150 kişi var. Öbür taraftan 5 yıl önce 700 kişi gelirken, bugün 150-200 arası kişi var. Bu şunu gösteriyor, biz artık tarihimize, Türkiye'ye ciddi şekilde sahip çkıyoruz ve bu konunun peşini bırakmayacağız.
Onlar kendi açıklamalarında da artık Türklerin güçlü olmaya başladığını, eşit şekilde karşılık gösterdiğini söylüyor. Bunun delili sadece bugünde değil. Komitedeki 22-33 sonuçlu oylamaya bakarsak, tasarı çok zayıf şekilde geçti. Bu demek ki Türk-Amerikan yerel lobiliciliği etkili oluyor, herkesi ikna etmeye başladık. Bu konuya artık iki taraflı bakılması gerekiyor."
25.04.2010 07:37:56