Elazığ'da, 'Bölge Kur'an-ı Kerim Okuma Yarışması' düzenlendi

Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından organize edilen 'Bölge Kur'an-ı Kerim Okuma Yarışması Edibe Can Müftülük Sitesi konferans salonunda gerçek

  Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından organize edilen ' Bölge Kur ' an-ı Kerim Okuma Yarışması Edibe Can Müftülük Sitesi konferans salonunda gerçekleştirildi .
Elazığ Valiliği , Elazığ Belediye Başkanlığı , İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü ' nün katkıları ile gerçekleştirilen yarışmaya Elazığ , Osmaniye , Malatya , Adıyaman , Kahramanmaraş , Kilis , Hatay , Adana , Mersin ile Gaziantep illerinden öğrenciler katıldı .
Programda konuşan Din Öğretimi Genel Müdürü Gıyasettin Kaya , ' ' Hz . Peygamberle başlayan Kur ' an-ı Kerim ' i okuma geleneğinin devam etmesinde büyük çaba gösteren öğrencilerimize destek olanları kutluyorum . ' ' dedi
Mukaddes kitabımız Kur ' an- ı Kerim ' in insanlığa yol gösteren evrensel bir mesaj olduğunu dile getiren Kaya , ' ' Yüce Allah , onu maneviyat eksikliğiyle daralan kalplere şifa , kirlerini silmek için cila , ders almak isteyenler için öğüt ve hidayet rehberi olarak gönderilmiştir . ' ' ifadelerini kullandı .
Daha sonra konuşan Elazığ Anadolu Lisesi Müdürü Ekrem Onhan , Kur ' an-ı Kerim ' in insanlığın ruh ve fikir dünyasını besleyen , canlı tutan ve sürekli aydınlığı sağlayan en büyük ilahi kaynak olduğunu aktardı .
Konuşmaların ardından Yarışmaya katılan 11 öğrenci İl Müftüsü Ömer Kocaoğul ' un başkanlık ettiği jüri önünde Kuran-ı Kerimi en güzel okumanın mücadelesini verdi . Kahramanmaraş ' tan katılan Mücahit Memek , yarışmada birinci gelerek çeşitli hediyelerin sahibi oldu .
Programa , Vali Muammer Erol , Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu , Din Öğretimi Genel Müdürü Gıyasettin Kaya , İl Müftüsü Ömer Kocaoğul ve çok sayıda vatandaş katıldı .