Başkentli Otomotivciler Derneği, taşınma yeri için üyelerinden yetki istedi

İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi ile şehir içinde kalan oto galerinin taşınması konusunda Başkentli Otomotivciler harekete geçti. S.S. Başkent Otomoti

İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi ile şehir içinde kalan oto galerinin taşınması konusunda Başkentli Otomotivciler harekete geçti. S.S. Başkent Otomotivciler Toplu İşleri Yapı Kooperatifi'nin bugün yapılan Olağan Genel Kurulu'nda üyelerden hem arsa bulmak hem de yer inşaatına ilişkin yönetim kurulu yetki aldı. Buna göre yeni seçilen yönetim daha önce belirlenen TOKİ ile pazarlıkların devam ettiği Esenboğa yolu üzeri Akyurt bölgesinde bir arsa ve İstanbul yolu Optimum Alışveriş Merkezi yakını Eryaman Mevki ile Gölbaşı Konya yolu üzerinde bir arsa için Ankara Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerine devam edecek.
Keçiören Çeşni Restoran'da yapılan Genel Kurul'un açılış konuşmasını Başkent Otomotivciler Derneği Başkanı ve Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç yaptı. Erkoç, sektör olarak bunca yıl bir araya gelemedikleri için birçok haktan mahrum kaldıklarına dikkat çekerek, "Bugün Kayseri, Trabzon ve İstanbul'daki meslektaşlarımızla bir araya gelerek Türkiye Otomotivciler Federasyonu'nu kurmak için çalışıyoruz. Sayımız 21 bini bulmasına rağmen birlik olamadığımız için iyi temsil edemedik. Artık bir aradayız ve güçlüyüz. Kooperatif olarak yeni uygun, müşterilerimizin daha memnun olacağı bir tesis yapmak için arayışlarımız ve pazarlıklarımız sürüyor. Otomotivci esnafımızın menfaatleri doğrultusunda yönetim olarak emrinizdeyiz." şeklinde konuştu.
Yaklaşık 250 kişinin katıldığı Genel Kurul'da söz alan bazı üyeler de yarım asra yaklaşan mesleki hayatlarında hiç bu kadar otomotivcinin bir araya gelmediğini belirterek, birlik ve beraberliğin oluşmasında katkısı olanlara teşekkür etti.
Genel Kurul daha sonra 13 maddelik gündemin oylanması, Nihat Sıtkı tarafından faaliyet raporu, Niyazi Berktaş tarafından Denetim Kurulu raporlarının okunmasıyla devam etti.
Genel Kurul öncesinde ayrıca üyelere bir anket yaptırılarak, yeni kurulacak otomotiv satış sitesinin nerede yapılmasını istedikleri soruldu.
Yeni yönetim kurulu, üyelerin bu istekleri doğrultusunda çalışmalarına hız verecek. Uygun görülecek bölge belirlendikten sonra Ankara'daki araba satan otomotivciler uygun görülen yere taşınacak. Genel Kurul sonunda yönetime şu isimler seçildi: "Aydın Erkoç, Faris Yılmaz, Niyazi Berktaş, İlkay Kalkan, Osman Deli, Yavuz Mizaç, Mustafa Macar, Musa Çakmak, Sedat Dilek, Nihat Sıtkı ve Kazım Soner İmal."