Wrc Türkiye Rallisi'nin Kemer'den İstanbul'a Alınmak İstenmesine Tepki...

-WRC TÜRKİYE RALLİSİ'NİN KEMER'DEN İSTANBUL'A ALINMAK İSTENMESİNE TEPKİ... -ATSO BAŞKANI BUDAK:  'FEDERASYON BAŞKANININ TARAF OLMASINI ÜZÜNTÜYLE KAR-

-WRC TÜRKİYE RALLİSİ'NİN KEMER'DEN İSTANBUL'A ALINMAK 

İSTENMESİNE TEPKİ...

-ATSO BAŞKANI BUDAK: 

'FEDERASYON BAŞKANININ TARAF OLMASINI ÜZÜNTÜYLE KARŞILIYORUZ'

ANTALYA (A.A) - 22.04.2010 - Önceki yıllarda Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen Dünya Ralli Şampiyonasının Türkiye ayağının 2010 İstanbul Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında bu yıl için İstanbul'da yapılmasının ardından, gelecek yıllarda da sürekli bu kente alınmak istenmesine, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak tepki gösterdi.

Budak yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Mümtaz Tahincioğlu'nun rallinin İstanbul'a alınması yönündeki görüşlerini, 'Rallinin İstanbul'da kalması konusunda federasyon başkanının taraf olmasını üzüntüyle karşılıyoruz' diye eleştirdi.

Kemer'in coğrafi konumu itibarıyla yarışlar için son derece başarılı ve iyi bir parkur özelliği taşıdığını belirten Budak, bunun bilinmesine rağmen sırf seyirci fazlalığı gerekçe gösterilerek bu yarışın İstanbul'a taşınmasının doğru olmadığını, aksi takdirde Türkiye'deki bütün organizasyonların İstanbul'da toplanması gerektiğini, bunun ise anlamsız bir yaklaşım olacağını ifade etti. 

Budak, bütün ülkelerin uluslararası organizasyonlarını ülkelerinin farklı yerlerine kaydırırken, Türkiye'de İstanbul lobisinin, turistik yatak kapasitesi Antalya'nın beşte biri olan İstanbul'un her alanda tekel olmasına çalıştığı görüşünü dile getirdi.

Formula 1 düzenlemesinin de aynı anlayışla İstanbul'a alındığını, devlet olanaklarının kullanılmasına rağmen, organizasyonun başarısızlıkla sonuçlandığını öne süren, 'Antalya olarak Federasyonunun bu tavrını değiştirmesi için, gerekli bütün gayreti göstereceğiz' görüşünü dile getirdi.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Mümtaz Tahincioğlu kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, Dünya Ralli Şampiyonasının (WRC) Türkiye ayağının Antalya'da mı, yoksa İstanbul'da mı devam edeceği konusunda yeni bir karar alınacağını, FIA'nın bazı yetkilileri ile çok sayıda kişinin, rallinin İstanbul'a alınmasının çok doğru bir karar olduğunu, İstanbul'da kalmasının da WRC için çok daha iyi olacağını düşündüklerini söylediklerini açıklamıştı.

(YB-BNY-MTE)

22.04.2010 15:47:21