Minik Emniyet Müdürü Telsizle Emir Yağdırdı

Adana'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Ahmet Sapmaz İlköğretim Okulu 8

Minik Emniyet Müdürü Telsizle Emir Yağdırdı
Adana'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Ahmet Sapmaz İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi İpek İdaye, temsilen Emniyet Müdürünün makamına oturdu. Minik emniyet müdür koltuğa oturur oturmaz telsiz ile şube müdürlerine emirler yağdırdı.
Türkiye genelinde yarın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanacak olmasından, dolayı makamlara öğrenciler oturdu. Adana Emniyet Müdürlüğü'ne de Ahmet Sapmaz İlköğretim Okulu 8. Sınıf öğrencisi İpek İdaye oturdu. Okul müdürü ve arkadaşları Emine Ceren Hayaloğlu, Volkan Erkış ile birlikte gelen İdaye, Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez'i sorular sordu. Kesmez, öğrencilerin sorularını yanıtlarken onlara emniyet teşkilatı hakkında bilgi verdi. Kesmez, polis teşkilatının vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlayan, kimsesizlere yardım eden, silahlı bir kuruluş olduğunu, kanuna uymayanların karşısında olduklarını belirtti. Öğrencilerin mesleğin yorucu olup olmadığıyla ilgili sorusu üzerine Kesmez, "Her işte olduğu gibi polis mesleğinde de zaman zaman yorucu günler yaşıyoruz. Ailemizden uzak kalabiliyoruz. Biz de mesai kanunu kavramı çok geçerli değildir. Çok sayıda arkadaşımız mesai saatleri bitmesine rağmen gece ilerleyen saatlere kadar çalışıyor. Ancak, insanların yüzündeki gülümseme bizlerin yorgunluğunu alıyor. Onların mutlu ve güvende olması bizler için en büyük ödül oluyor" dedi.
Kesmez, 1970 yılında kendisinin de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle emniyet müdürü koltuğuna oturduğunu belirterek, "Yani sizlerde 40 yıl sonra bu koltukta oturabilirsiniz. Siz şimdi bana tebessüm ediyorsunuz ama bu koltuklara yarın sizler oturacaksınız" diye konuştu.
Daha sonra Kesmez'in koltuğuna oturan 8. sınıf öğrencisi İdaye, önce Asayiş Şube Müdürü Ahmet Aydemir'i telefonla arayarak, okul önlerinde daha çok denetimin yapılması ve özellikle pazar yerlerinde kadınların kapkaç mağduru olmaması için sivil giyimli ekiplerin görev alması talimatını verdi. Telefonun hoparlörü aracılığıyla konuşan Aydemir, "Emirleriniz anlaşıldı sayın müdürüm. Talimatlarınız doğrultusunda bu saat itibarıyla ekiplerimiz görev alacak, bu konularda daha duyarlı davranacaklardır" dedi.
Okul önlerindeki trafiğin de denetlenmesini isteyen İdaye, telsizle Trafik Denetleme Şube Müdürü Ahmet Akpınar talimat verdi. İpek İdaye, telsizle konuşmadan önce, Emniyet Müdürü Kesmez, nasıl muhabere yapacağını anlatarak, telsiz kodlarını yazdı. Telsizle konuşurken heyecanlanan İdaye, trafikle ilgili talimatları yerine Asayiş Şube Müdürü Aydemir'e verdiği talimatları telsizden tekrarladı. Bunun üzerine Şube Müdürü Akpınar, talimatı sorgulamadan ekipleri, güvenliğin sağlanması için pazaryerleri ve okul önlerine yönlendirdi.
Kesmez, ziyaretin ardından çocuklara çeşitli hediyeler verdi.