Küçük Vali Eğitimde Eşitlik İçin Talimat Verdi

Bursa'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla şehrin idaresi çocuklara geçti

Bursa'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla şehrin idaresi çocuklara geçti. Vali Şahabettin Harput'un koltuğuna oturan 6. sınıf öğrencisi Alpay Simitçioğlu, eğitim ve havalimanı meselesine el attı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Alara İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri, Vali Şahabettin Harput'u ziyaret etti. Heykel'deki vilayet konağanda gerçekleşen ziyarette, Vali Şahabettin Harput, geleceği emanet edecekleri gençlere makamını bir süreliğine devretti. Valilik koltuğuna Alpay Simitçioğlu isimli 6. sınıf öğrencisine oturdu. Simitçioğlu, vali olması durumunda Bursa'da yapacağı hizmetler hakkında açıklamalarda bulundu. En önemli konun eğitim ve asayiş olduğunu ifade eden küçük vali, Bursa'daki okulların eşit imkanlara sahip olmadığını söyleyerek, bütün okulların aynı şartlara kavuşması için çalışacaklarını kaydetti.
Simitçioğlu, ''Bursa'yı turizm şehri yaparak bir marka haline getireceğiz. Sanayiyi geliştirirken çevre kirliliğine de çare bulacağız. Deprem için tedbirler alacağız, Bursa'ya havalimanı projemiz olacak" dedi.
Daha sonra talimatlar veren Vali Simitçioğlu, telefonla Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya'yı arayarak asayiş hakkında bilgi aldı.
23 Nisanın çocuklara hediye edilen tek bayram olduğuna dikkat çeken Vali Şahabettin Harput, ''Yanlızca Türk çocukları için olmayan bayramımız aynı zamanda bütün çocuklara hediye edilmiştir. Dünyanın birçok yerinden ülkemize gelen çocuklar, evrensel sevgi, evrensel barış, evrensel dostluğu ve insani değerleri bütün dünyaya yayıyor. Bu ışığın Türkiye'den çıkması çok güzeldir. Türkiye her geçen gün daha iyiye gidiyor. Dün sahip olmadıklarımıza bugün sahibiz, bugün sahip olmadıklarımıza yarın sahip olacağız. Kendimizden ziyade ülkemiz için çalışarak ülkemizi güzel günlere hep beraber taşımalıyız'' şeklinde konuştu.
Vali Harput, minik misafirlerini hediye vererek uğurladı.