Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan Sürecin Askıya Alındığını Söyledi

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Ermenistan'ın Türkiye ile imzaladığı protokollerin onaylanmasının askıya alındığını, sürecin terk edilmediğini söyledi.

Ermenistan koalisyon hükümeti Türkiye ile imzalanan protokollerin onay sürecini dondururken, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Ermenistan'ın Türkiye ile imzaladığı protokollerin onaylanmasının askıya alındığını, sürecin terk edilmediğini kaydetti. Sarkisyan, "Amacımız ilişkilerin gerilmesi değil, iki ülke arasındaki sorunları onarmak. Ankara diyalog için hazır olduğunda ilerlemeyi değerlendireceğiz" diye konuştu.
Türkiye'nin protokol sürecini uzattığını ve protokollerin ruhuna aykırı olarak önkoşul öne sürdüğünü ifade eden Sarkisyan, "Türkiye'nin ilerlemeye hazır olduğunu düşündüğümüzde süreci başlatmaya hazırız" dedi. "Soykırımı tanıma politikamız sürecek" diyen Sarkisyan, protokollerin meclis gündeminden çıkarıldığını ancak sürecin tamamen terk edilmediğini kaydetti.
24 Nisan'a 2 gün kala Ermenistan'da koalisyonun 3 partisi tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin protokolleri makul bir takvim içinde önkoşulsuz olarak onaylamayı reddetmesinin protokollerin onay sürecinin devamını anlamsız kıldığı belirtildi.