Dosab'dan Bursa'ya İkinci Fen Lisesi
Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Bursa'ya ikinci fen lisesini kazandırıyor.

DOSAB'ın yalnızca üreten, ihracat yapan bir kurum olmadığının altını çizen DOSAB Başkanı Ertuğrul Kaplan ise, ''27 Nisanda Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi genel kurulunda alınan bu karardan dolayı sanayici arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. DOSAB olarak yaptığımız bu çalışmayla eğitime verdiğimiz desteği kanıtlamış oluyoruz. Biz özellikle fen lisesi yaparak, ülkemize faydalı, zeki gençler yetişmesini istiyoruz. Biz eğitime her zaman önem verdik. Bu okulu ülkemize, Bursa'ya ve çocuklarımıza hediye ediyoruz'' şeklinde konuştu.
Milli Eğitim İl Müdürü Atilla Gülsar da, yapılacak eğitim kompleksinin çok büyük bir hizmet olduğunu vurgulayarak, Bursalı iş adamları sayesinde Bursa'da eğitim alanında bir çok ilk yaşandığını söyledi. Gülsar,
''Türkiye'de ilk eğitim kampusu Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapıldı. Yine ilk mesleki eğitim kompleksi Bursa'da açılacak. Ve başka bir yerde benzeri olmayan Uludağ İhracatçılar Birliğinin yapmış olduğu kompleks de Türkiye'de ilk olacak. Bu ilkler Bursa sanayicileri tarafından yapılıyor'' dedi.
2012 - 2013 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi planlanan fen lisesi 384 öğrenci kapasiteli olacak. Ayrıca 280 kişilik kız ve erkek öğrenci yurdu ile spor salonu inşa edilecek. Maliyeti yaklaşık 6 milyon 500 bin lira olarak belirlenen kompleks bittiğinde Milli Eğitim Bakanlığına devredilecek.
