Sp'den Anayasa Değişikliği Paketi Değerlendirmesi

Saadet Partisi (SP) Sivas Merkez İlçe Başkanlığı, anayasa değişiklik paketi ile ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı.

SP Sivas İl Başkanlığı Binası'nda basın açıklaması yapan SP Sivas Merkez İlçe Teşkilat Başkanı Ahmet Coşkun, mevcut anayasanın özgürlük ve demokrasi alanında ülkeyi büyük sıkıntılara soktuğunu ifade ederek, "Hükümetin hazırladığı son anayasa değişikliği, paketin sınırlı içeriği nedeniyle yetersiz olduğu ve daha kapsamlı bir anayasa değişikliğinin elzem olduğu kanaatindeyiz. Türkiye'nin yapması gereken top yekun bir siyasal ve hukuki reform sürecini başlatmaktır. Bu nedenle tüm partilere yeni bir anayasa yapılması yönünde çağrıda bulunuyoruz" dedi.
Anayasa değişikliğinde olması gerek bazı asgari düzenlemeler yapılması gerektiğini ifade eden Coşkun, "Laiklik tanımının yeniden yapılması gerekmektedir. Askeri yargının kaldırılması ve milletin egemenliğinin kullanıldığı kurumların açıkça belirtilmesi şarttır. Genel Kurmayın Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanması ve Anayasa Mahkemesi ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyelerinin seçiminde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin etkin hale getirilmesi gerekmektedir. Milletvekilliği dokunulmazlığı kürsüde genişletilirken ağır cezayı gerektiren suçların kaldırılması, seçim barajının kaldırılması ve siyasi parti kapatma davalarında yerel mahkemelerde sabit bulmuş hüküm şartı aranması gibi önemli değişiklikler yapılmalıdır" diye konuştu.