Neustadt Heyetinden Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne Ziyaret

Almanya'nın Neustadt şehri Belediye Başkanı Hans Georg Löffler ve beraberindeki heyet, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ı ziyaret etti.

Aynı zamanda Yenişehir Belediyesi ile kardeş kent ilişkisi bulunan Neustadt Belediye Başkanı ve beraberindekileri konuk etmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Özcan, konuklara Mersin ve projeleri hakkında bilgi verdi.
1 milyon 600 bini bulan Mersin nüfusunun yarısının Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde olduğunu belirten Özcan, 11 yıllık belediye başkanlığı döneminde başta atıksu arıtma tesisi, katı atık depolama tesisi, içme suyu ile ilgili yatırımlar, alt yapı hizmetleri, kültür park, kongre sarayı, spor tesisleri gibi önemli projeleri hayata geçirdiklerini söyledi. Mersin'in bir cazibe merkezi olabilmesi için başka çalışmaların da devam ettiğini vurgulayan Özcan, "Bunların başında Kazanlı-Seyhan adı verilen ve kıyı şeridinde 10 bin yataklı turistik tatil köylerinin kurulması ile ilgili proje gelmektedir. Bu bölge için arsa tahsisleri geçtiğimiz haftalarda yapıldı. Ayrıca Mersin'in gelişmesine büyük katkı sunacak olan lojistik bir bölge kuruyoruz ve bunun için 3 bin dönümlük bir arsa ayrıldı. Doğu-batı şeridinde sıkışan Mersin'in rahat bir nefes alması için kenti kuzeye kaydırdık ve burada yeni bir yerleşim alanı oluşturduk" dedi.
Mersin'e ilk kez 2007 yılında geldiğini belirten Neustadt Belediye Başkanı Hans Georg Löffler ise, "Aradan geçen 3 yıl içinde Mersin'i çok değişmiş ve güzelleşmiş buldum. Özellikle Kongre ve Sergi Sarayı'na hayran kaldım" diye konuştu.
Yenişehir Belediyesi ile kardeş kent ilişkisi içerisinde oldukları için Mersin ile kültürel ilişkilere büyük önem verdiklerini ifade eden Löffler, "Mevcut ikili ilişkileri daha da ileriye götürmek için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Bunun yanı sıra öğrenci değişim programları da iki ülkenin gençlerinin birbirlerinin kültürünü tanıması açısından büyük önem taşımaktadır" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Neustdat Belediye Başkanı Hans Georg Löffler'e bir plaket takdim etti.