Kaptar Organik Üreticilere Rehber Olacak

Kayseri'de kurulan KAYTARIM Fuarı'nda stand kuran Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Derneği (KAPTAR) Yönetim Kurulu Başkanı Oluş Molu, organik üreticilere rehber olmayı amaçladıklarını bildirdi.

Kaptar Organik Üreticilere Rehber Olacak
Organik tarım üreticilerini desteklemek ve onlara rehber olmak için Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Derneği'ni kurduklarını bildiren Oluş Molu, "Yaptığımız araştırmada Kayseri'de şu anda Tarım İl Müdürlüğü'ne kayıtlı 2 tane organik tarım yapan firma var. 2 firma ile organik tarım alanında nereye kadar varılır? Biz bunu geliştirmek istiyoruz" dedi.
Tohumdan başlayarak tüketiciye kadar doğal yöntemler kullanmayı amaçladıklarını söyleyen Oluş Molu, "Sağlıklı uygulamalar yaparak, tamamen organik olan ürünleri tüketiciye ulaştırmayı düşünüyoruz. Dünya artık çevre kirliliğinin pençesi altında. Herkes çözüm yolu arıyor. Organik tarım alternatif çözümlerden bir tanesi. Hem çevreye, hem de dünyaya saygı göstererek, ürün çeşitliliğini koruyarak üretim yapmayı düşünüyoruz. GDO'lu ürünlerin olmadığı insan yapısını bozmadan tüketilecek ürünleri piyasaya sürmek istiyoruz" dedi.