Elektrik Şirketi Çalışanları Diabet Kontrolünden Geçti

Türk Diabet Cemiyeti Kayseri Şubesi tarafından Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş. personeline yönelik sağlık taraması gerçekleştirildi.

Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketi personeli 3 gün süren bir sağlık kontrolünden geçti. Türk Diabet Cemiyeti Kayseri şubesi kanalıyla yapılan sağlık taraması ile çalışanların kan şekeri, kolesterol, trigliserit, boy , kilo ve tansiyon kontrolleri yapıldı. Diabet Cemiyeti'nin gerçekleştirdiği örnek sağlık uygulamasına katılan ve değerleri kontrol eden Tekden Hastanesi Acil Servisi Doktoru Hülya Baykurtalp, dünya da hızla yayılan bu hastalığın önemli bir sorun olduğunu, kontrol edilmezse çok ciddi sağlık sorunları ortaya çıkacağını söyledi. Baykurtalp, "Şeker hastalığı dünya genelinde önemli bir hastalıktır. Bu hastalığın genetik olması sebebiyle ailesinde şeker hastalığı olan kişilerin kontrollerini rutin bir şekilde yaptırması gerekmektedir. Ağız kuruluğu, bol su içme, sık idrara çıkma, çok yemek şeker hastalığının en önemli belirtileridir. Eğer kişide bu belirtiler varsa en yakın sağlık kuruluşuna başvurarak mutlaka kan şekeri kontrolü yaptırmalıdır. Şeker problemi var ise kişi doktoru ile işbirliği yaparak derhal tedaviye başlamalıdır. Çünkü zamanında gerekli tedavi yapılmaması ve geç kalınması durumunda şeker hastalığı başta gözlerimiz olmak üzere vücudumuzun birçok organında çok ciddi tahribatlar yapmaktadır" dedi.
Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş Genel Müdürü Şadi Büyükkeçeci ise, Türk Diabet Cemiyeti Kayseri şubesi yetkililerine yaptıkları sağlık taramasına değinerek, "Çalışanlarımızın sağlığı bizler için çok önemli. Çalışanlarımızın yıllık sağlık kontrollerini düzenli olarak yaptırıyoruz. Ağır işlerde çalışan personelimizi chek up'tan geçiriyoruz. Kış mevsiminde isteyen personelimize ücretsiz grip aşısı yaptırıyoruz. Doktorumuz ve yardımcı sağlık personelimiz ile çalışanlarımızın sağlığı konusunda mesai saatleri içi ve dışında sürekli ilgileniyoruz. Bugün ise mesai arkadaşlarımız diabet, kolesterol ve trigliserit kontrolünden geçmektedirler. Spor yaparak, kilomuzu kontrol ederek ve doktor kontrolü ile bu hastalıktan uzak durabiliriz. Hiçbir ücret talep etmeksizin şirket çalışanlarımıza bu hizmeti veren Türk Diabet Cemiyeti Kayseri Şubesi yetkililerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.