Avcı: Erdoğan'la KKTC'nin geleceğini konuştuk

Kıbrıs Özgürlük ve Reform Partisi (ÖRP) Genel Başkanı Turgay Avcı, Türkiye ziyaretinin bazı kesimler tarafından çarpıtıldığını dile getirdi.

Özgürlük ve Reform Partisi (ÖRP) Genel Başkanı Turgay Avcı, Ankara’da Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile Kıbrıs müzakereleri, KKTC’nin bugünü yarını ve geleceği konularında çok verimli ve faydalı geçen 1 saatlik bir görüşme yaptıklarını belirtti.

Avcı, temaslarda bulunmak amacıyla gittiği Ankara’dan dün KTHY’nin tarifeli uçağıyla KKTC’ye döndü. Avcı’yı Ercan Havaalanı’nda ÖRP yetkilileri karşıladı.
Ercan Havalimanı VİP Salonu’nda yaşanan bir takım yanlış yönlendirilmelerden dolayı Avcı’yı VİP Salonu dışında bekleyen basın mensuplarına açıklamada bulunan ÖRP Genel Başkanı Avcı, bu gibi olayların ÖRP’ye karşı sürekli yapıldığını savunarak, Dışişleri Bakanlığı’nın kendisine uyguladığını iddia ettiği “gayri etik” uygulamayı protesto etti.

Avcı, Ankara’da Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile Kıbrıs müzakereleri, KKTC’nin bugünü yarını ve geleceği konularında çok verimli ve faydalı geçen 1 saatlik bir görüşme yaptıklarını belirtti.

Ankara ziyaretinin “bazıları tarafından çarpıtıldığını” söyleyen Avcı, halkın kandırılmaya çalışıldığını savunarak, artık halkın her şeyi gördüğünü ve kimse tarafından kandırılamayacağını kaydetti.

Avcı, “makama yönelik yapılan eski zihniyet siyasete şans vermeyeceklerini” dile getirerek, KKTC’nin gelişimi, yücelmesi, dünyaya açılması ve Kıbrıs Türk halkının haklarının korunması için çözüm vizyonunun geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Turgay Avcı, ÖRP olarak karşı duruşlarının şahıslara olmadığını, ülkenin ve halkının gelişmesi ve geleceğine taraf olduklarını belirterek, Cumhurbaşkanlığı seçiminin KKTC’nin geleceğini belirleyeceğini, ya eskiye ya da geleceğe sahip çıkılacağını kaydetti.

Kıbrıs müzakerelerinin ilerlediğini, bir yere saplanıp kalmak yerine sürecin ilerlemesini istediklerini söyleyen Avcı, “KKTC’de bazılarının Kıbrıs sorununu TC’nin iç siyaseti haline getirmeye ve çözümsüzlüğü sürdürmeye çalıştığını” iddia etti.